Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 24.03

Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 24.03 Facebook Twitter
0

Η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ φιλοδοξούν να επικυρώσουν την κινηματογραφική αναβίωση της εξωτικής περιπέτειας με τη «Χαμένη Πόλη», ένα διασκεδαστικό throwback στα ‘80s – ακούγεται ακόμα και το Final Countdown των Europe- που ενισχύουν υποκριτικά ο Ντάνιελ Ράντκλιφ σε ρόλο (πολύ) κακού και ο Μπραντ Πιτ με ένα σπαρταριστό πέρασμα.

Το «Αντίο Κύριε Χάφμαν», με έναν Ντανιέλ Οτέιγ σε εκείνες τις εσωτερικές, σπαρτιατικές ερμηνείες που πετυχαίνει τόσο καλά, όσο λίγοι, είναι ενήλικο σινεμά μεγάλου κοινού, το οποίο κάποτε παιζόταν για εβδομάδες στις αίθουσες, άφηνε τους θεατές ευχαριστημένους και έφτανε να έχει κόψει 40.000 – 50.000 εισιτήρια στο τέλος της καριέρας του. Τα «Κακά Παιδιά» είναι ένα caper κινουμένων σχεδίων όπου πρωταγωνιστεί μια εγκληματική συμμορία που απαρτίζεται από όλους τους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου που χαρακτηρίζουμε κακούς. Πρόκειται για θέαμα εύπεπτο, διασκεδαστικό τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες συνοδούς τους.

Η «Βασίλισσα της Κυψέλης» από το Κόσσοβο είναι ακόμα μια πρόσφατη ταινία από το Κόσσοβο με φεμινιστικό υπόβαθρο και μάλλον η καλύτερη της σχετικής σοδειάς. Το «Άνεμος Ελευθερίας 1821» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου( «Ημερολόγια Καταστρώματος-Γιώργος Σεφέρης») κινείται ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην τεκμηρίωση και εξερευνά την ελληνική επανάσταση μέσα από το εύρημα ενός φανταστικού αγωνιστή της. Το «Τελευταίο Ταξίδι» του Άρη Χατζηστεφάνου βάζει τον Γιάννη Αγγελάκα να διαβάζει αποσπάσματα από το «Ταξιδεύοντας- Ιαπωνία, Κίνα»  του Νίκου Καζαντζάκη και ενώνει την Ιαπωνία του τότε  με εκείνη του σήμερα σε ένα ατμοσφαιρικό αξιοπερίεργο. Τέλος, κυκλοφορεί ακόμα ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ, το αρχαιολογικού ενδιαφέροντος «Ίχνος του Χρόνου» της Διονυσίας Κοπανά. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM