Λαβρόφ: Κάθε φορτίο που θα μπαίνει στην Ουκρανία, θα θεωρούμε ότι έχει όπλα και θα γίνεται στόχος

Λαβρόφ: Κάθε φορτίο που θα μπαίνει σε ουκρανικό έδαφος και θα θεωρούμε ότι έχει όπλα θα γίνει νόμιμος στόχος μας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/Αρχείο
0

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει καταστήσει σαφές ότι τυχόν αποστολές όπλων που εισέρχονται στην Ουκρανία θα γίνονται νόμιμος στόχος για τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο RT.

«Έχουμε καταστήσει πολύ σαφές ότι κάθε φορτίο που θα εισέλθει στο έδαφος της Ουκρανίας, το οποίο θα θεωρήσουμε ότι  (κουβαλάει) όπλα, θα γίνει νόμιμος στόχος», είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, αυτό είναι «εντελώς κατανοητό», καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία διεξάγει μια επιχείρηση με στόχο την εξάλειψη κάθε απειλής που προέρχεται από το ουκρανικό έδαφος κατά της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε, μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μια φόρμουλα σύμφωνα με την οποία «καμία χώρα δεν πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλειά της σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας (ABM) σοβιετικής και ρωσικής κατασκευής, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να μεταφερθούν νομίμως σε τρίτες χώρες.

«Θέλω να υπενθυμίσω σε όλες τις χώρες, που μπορεί να σκεφτούν αυτή την ιδέα ότι τα σοβιετικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και τα συστήματα ρωσικής κατασκευής υπάρχουν σύμφωνα με διακυβερνητικές συμφωνίες και συμβάσεις που διαθέτουν επίσης πιστοποιητικό χρήστη.

»Και αυτό το πιστοποιητικό, η συμφωνία χρήστη δηλαδή, δεν τους επιτρέπει να τα στείλουν σε τρίτες χώρες. Αυτή είναι μια απολύτως θεμιτή απαίτηση», είπε.

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο απαντά στα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν που χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου» τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Χαρακτήρισε «προσωπικές προσβολές» τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν και είπε ότι οι δηλώσεις του Μπάιντεν φαινόταν να έχουν τροφοδοτηθεί από εκνευρισμό, κούραση και λήθη.

«Ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις που είναι στην πραγματικότητα προσωπικές προσβολές προς τον Πρόεδρο Πούτιν» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«(Αποδίδουμε τις δηλώσεις) δεδομένου αυτού του εκνευρισμού από πλευράς του κ. Μπάιντεν, της κούρασής του και του γεγονότος ότι ξεχνά μερικές φορές. Κούραση που οδηγεί σε επιθετικά σχόλια» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η ρωσική πλευρά δεν θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο για να μην εντείνει την επιθετικότητα.

Με πληροφορίες του TASS/RT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM