Eπίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Διέδωσε έναν ιστό ψεμάτων»

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Σκληρή επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ- «Διέδωσε έναν ιστό ψεμάτων» Facebook Twitter
Ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του με αφορμή την πρώτη επέτειο από την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου. EPA/Drew Angerer/POOL
0

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι συνιστά συνεχή απειλή για την αμερικανική δημοκρατία κι ότι «επιχείρησε να εμποδίσει μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας» στις 6 Ιανουαρίου 2021 με την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας πρόεδρος όχι μόνο δεν έχασε μια εκλογική αναμέτρηση, επιχείρησε και να εμποδίσει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας και οι υποστηρικτές του που επιτέθηκαν εναντίον του Καπιτωλίου, όπου εδρεύει το αμερικανικό Κογκρέσο, δεν ήταν μια ομάδα τουριστών, ήταν μια ένοπλη εξέγερση», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Κογκρέσο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «δημιούργησε και διέδωσε έναν ιστό ψεμάτων» καταγγέλλοντας νοθεία, εξαιτίας της οποίας έχασε τις προεδρικές εκλογές του 2020, ανέφερε, επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε και διέδωσε έναν ιστό ψεμάτων για τις εκλογές του 2020», το έκανε, γιατί προτιμά την εξουσία από τις αρχές», σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, υπογραμμίζοντας πως ο Ρεπουμπλικανός «έχτιζε το ψέμα του για μήνες» πριν από τις εκλογές.

Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε στο τέλος της ομιλίας του για την πρώτη επέτειο από την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της (αμερικανικής) δημοκρατίας. Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό «είμαστε δεσμευμένοι σε μια μάχη μεταξύ της δημοκρατίας και του αυταρχισμού. Δεν επιδίωξα αυτή τη μάχη, όμως δεν θα φύγω».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ζήτησε σήμερα από τους Αμερικανούς να «ενωθούν» για να «υπερασπιστούν» τη δημοκρατία, έναν χρόνο μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Το αμερικανικό πνεύμα δοκιμάστηκε» υποστήριξε η ίδια, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Κογκρέσο για την πρώτη επέτειο των δραματικών εκείνων γεγονότων. «Πρέπει να ενωθούμε για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν για διχασμό

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι επικαλέστηκε το όνομά του προκειμένου να διχάσει περαιτέρω τη χώρα, στην πρώτη επέτειο από τη φονική επίθεση των υποστηρικτών του εναντίον του αμερικανικού Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ο Μπάιντεν «χρησιμοποίησε το όνομά μου σήμερα επιχειρώντας να διχάσει περαιτέρω την Αμερική», αναφέρει ο Τραμπ σε μια γραπτή ανακοίνωση μετά την ομιλία που εκφώνησε ο Μπάιντεν στο Καπιτώλιο με αφορμή την επέτειο.

«Αυτό το πολιτικό θέατρο είναι απλά ένας αντιπερισπασμός», που στοχεύει να κάνει τους πολίτες να ξεχάσουν τις «αποτυχίες» του Δημοκρατικού προέδρου, τόνισε ο Τραμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «εκμεταλλεύονται» πολιτικά την επέτειο της επίθεσης εναντίον του Καπιτωλίου.

«Ήταν απίστευτο να βλέπω ορισμένους Δημοκρατικούς στην Ουάσιγκτον να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την επέτειο για να προωθήσουν κομματικούς στόχους, που υπήρχαν πολύ πριν από αυτό το γεγονός», δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου, όπου χαρακτήρισε την 6η Ιανουαρίου του 2021 «μαύρη ημέρα για το Κογκρέσο και τη χώρα μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM