Oι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 11/11

Oι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 11/11 Facebook Twitter
Antlers
0

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα με τα Καλάβρυτα 1943 να πραγματοποιούν απόβαση στις αίθουσες, φιλοδοξώντας να φέρουν εκ νέου σ’ αυτές ένα κοινό που δεν τις επισκέπτεται συχνά και διψά για mainstream ελληνική μυθοπλασία. Με αντικείμενο τη σφαγή των Καλαβρύτων και τον Μαξ Φον Σίντοφ στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση είναι μια ταινία που σίγουρα θα συζητηθεί.

Γνωριμία με το ελληνικό κοινό θα πραγματοποιήσει και ο Ιάπωνας Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, που τα τελευταία χρόνια αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς και αναγνωρίζεται φεστιβαλικά, όπως στην περίπτωση των Ιστοριών της Τύχης και της Φαντασίας, της σπονδυλωτής δημιουργίας του που βραβεύτηκε με Αργυρή Άρκτο στο περασμένο Φεστιβάλ Βερολίνου και ξεκινά να προβάλλεται από αυτή την Πέμπτη.

Ο Εξόριστος είναι ένα υπαρξιστικό θρίλερ με ήρωα έναν Κοσοβάρο χημικό μηχανικό που ζει στη Γερμανία και νιώθει παρείσακτος τόσο στην οικογένειά του όσο και στον χώρο εργασίας του.

Στο Antlers ο Σκοτ Κούπερ (Crazy Heart, Out of the Furnace, Hostiles) συναντά τον παραγωγό Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και η ανάδειξη των παθογενειών της αμερικανικής ενδοχώρας συνδυάζεται με την κατάδειξη των μυθικών πλασμάτων της αμερικανικής παράδοσης σε μια άνιση, πλην ενδιαφέρουσα, υβριδική ταινία τρόμου.

Το Εργοστάσιο είναι η ακριβώς επόμενη δουλειά του Γιούρι Μπίκοφ μετά τον Ηλίθιο (Durak) και θέλει τους εργαζομένους ενός εργοστασίου που κήρυξε πτώχευση να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Τέλος, βγαίνει στις αίθουσες και το animation Aρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση, sequel της ανέλπιστης επιτυχίας του 2017.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM