Βρετανία: Άνδρας κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες πτώματα - «Πρωτοφανής υπόθεση νεκροφιλίας στη δικαστική ιστορία»

Βρετανία: Άνδρας κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες πτώματα - «Πρωτοφανής υπόθεση νεκροφιλίας στη δικαστική ιστορία» Facebook Twitter
Ο Ντέιβιντ Φούλερ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ομολόγησε τη δολοφονία δύο γυναικών το 1987 - Πηγή φωτογραφίας: Kent Police/PA
0

Ένας ηλεκτρολόγος που ομολόγησε τη δολοφονία δύο γυναικών το 1987, κακοποίησε σεξουαλικά πλήθος πτωμάτων σε νεκροτομεία νοσοκομείων, στη χειρότερη περίπτωση νεκροφιλίας στη βρετανική δικαστική ιστορία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. 


Ο Ντέιβιντ Φούλερ δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία της τότε 25χρονης Γουέντι Νελ και της 20χρονης Καρολάιν Πιρς, σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στο Τούνμπριτζ Γουέλς του Κεντ. 

Ο 67χρονος άλλαξε την κατάθεσή του κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του χθες, με το δικαστήριο να ακούει πως επιτέθηκε σεξουαλικά στις δύο αυτές γυναίκες αφότου τις είχε σκοτώσει. Επιπλέον, ομολόγησε πως κακοποίησε σεξουαλικά πτώματα γυναικών στα νεκροτομεία των νοσοκομείων του Κεντ, του Σάσεξ, αλλά και του Τούμπριτζ Γουέλς όσο δούλευε εκεί. 
 


Η αστυνομία έχει διαπιστώσει τουλάχιστον 99 θύματα του Φούλερ, σε αυτό που θεωρείται η χειρότερη υπόθεση νεκροφιλίας στη βρετανική δικαστική ιστορία. 


Οι επιθέσεις στα σώματα νεκρών γυναικών πιστεύεται πως σημειώθηκαν μεταξύ 2008 και του Νοεμβρίου του 2020. 

Σε οπτικοακουστικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Κεντ, ο Φούλερ αναφέρει στους αστυνομικού:  «Θέλω να παραδεχτώ... Παραδέχομαι τα εγκλήματα, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες». 


Όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του Φούλερ, ανακάλυψε τέσσερα εκατομμύρια φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης. Τις περισσότερες είχε κατεβάσει από το ίντερνετ, ωστόσο υπήρχαν και άλλες όπου ο Φούλερ κατέγραφε τον εαυτό του να κακοποιεί πτώματα. 


Ο Φούλερ συνελήφθη για τους φόνους στις 3 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αφότου η ανάλυση στοιχείων DNA δεκαετιών «έδειξε» τον ίδιο, και η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του, βρίσκοντας τέσσερις σκληρούς δίσκους με 5ΤΒ δεδομένων που είχε κρύψει στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού. «Όταν εξετάστηκαν οι σκληροί αυτοί δίσκοι, διαπιστώθηκε πως περιείχαν ένα αρχείο αδιανόητης σεξουαλικής αχρειότητας» ανέφερε ο εισαγγελέας, Ντάνκαν Άτκινσον. 
 

«Οι έρευνες στο σπίτι του μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν σκληροί δίσκοι σε κρυψώνα, που αποκάλυπταν αποδείξεις για σεξουαλικά εγκλήματα τέτοιου είδους που κανένα δικαστήριο της Βρετανίας δεν έχει δει ποτέ ξανά. Μεταξύ 2008 - 2020, ο Φούλερ είχε κινηματογραφήσει και φωτογραφίσει τον εαυτό του σε πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης δεκάδων πτωμάτων γυναικών και κοριτσιών στα νεκροτομεία όπου είχε πρόσβαση μέσω της δουλειάς του ως υπεύθυνος συντήρησης»  αναφέρει η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση νεκροφιλίας «άνευ προηγουμένου στή βρετανική δικαστική ιστορία». 


Σύμφωνα με τον Άτκινσον, οι εικόνες αυτές καταδείκνυαν πως ο Φούλερ διέπραττε τις ενέργειές του για «σεξουαλική ικανοποίηση» κι όχι από ψυχική ασθένεια

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έκανε λόγο για «σοκαριστική υπόθεση νοσηρής φύσης», ενώ ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ έδωσε εντολή για την επανεξέταση της πρόσβασης στα νεκροτομεία των υγειονομικών δομών της χώρας, αλλά και τις μεταθανάτιες ενέργειες που διενεργούνται σε αυτά.

H ημερομηνία για την ανακοίνωση της ποινής του Φούλερ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM