Αφγανιστάν: Eκρήξεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ - Τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες

Αφγανιστάν: Eκρήξεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ - Τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες Facebook Twitter
0

Δύο εκρήξεις ακολουθούμενες από πυροβολισμούς σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ με πληροφορίες να κάνουν λόγο μέχρι στιγμής για τουλάχιστον 19 νεκρούς και 50 τραυματίες όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Υγείας.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου Μοχάμαντ Νταούντ Χαν, που διαθέτει 400 κλίνες και βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ. Δυνάμεις ασφαλείας εστάλησαν στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Κάρι Σαΐντ Χόστι.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Sputnik, «μια ομάδα καμικάζι βομβιστών μπήκε μέσα στο νοσοκομείο και οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν την μπροστινή πόρτα».

Φωτογραφίες που αναρτούν κάτοικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή των εκρήξεων κοντά στην πρώην διπλωματική ζώνη στην περιοχή Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως τουλάχιστον δύο ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Bakhtar μετέδωσε πως αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στο νοσοκομείο και συγκρούσθηκαν με δυνάμεις ασφαλείας.

Ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο, που κατάφερε να διαφύγει, είπε οτι άκουσε μια ισχυρή έκρηξη και ακολούθησαν επί δύο λεπτά πυροβολισμοί. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε μια δεύτερη, ισχυρότερη έκρηξη, πρόσθεσε.

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων σε τζαμιά και άλλους στόχους από τον Αύγουστο που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ, είχαν πραγματοποιήσει το 2017 μια περίπλοκη επίθεση σ' αυτό το στρατιωτικό νοσοκομείο, κατά την οποία είχαν σκοτώσει περισσότερους από 30 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM