Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Cry Macho» έρχεται τον Σεπτέμβριο στις αίθουσες – δείτε το trailer

Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Cry Macho» έρχεται τον Σεπτέμβριο στις αίθουσες – δείτε το trailer Facebook Twitter
Στα 91 του ο Κλιντ Ίστγουντ συνεχίζει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να γυρίζει ταινίες.
0

Ο μοναδικός ενεργός σύνδεσμος με το Χόλυγουντ μιας άλλης εποχής, θρυλικό κινηματογραφικό είδωλο κι από τους μεγαλύτερους αμερικανούς σκηνοθέτες. Στα 91 του ο Κλιντ Ίστγουντ συνεχίζει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να γυρίζει ταινίες, με την επόμενη δουλειά του να είναι ήδη έτοιμη.

Το Cry Macho βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ρίτσαρντ Νας, που έχουν επιχειρήσει να  μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη από τον Μπαρτ Λάνκαστερ μέχρι τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Το 1988 παραλίγο να το κάνει κι ο ίδιος ο Ίστγουντ, το σχέδιο δεν ευδοκίμησε τότε, να όμως που 33 χρόνια μετά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εκτός από τη σκηνοθεσία της ταινίας, ο Ίστγουντ εμφανίζεται και πάλι μπροστά από την οθόνη, τρία χρόνια μετά το επίσης δικό του The Mule. H ιστορία θέλει έναν ξοφλημένο περφόρμερ του ροντέο να αναλαμβάνει να οδηγήσει τον υιό του αφεντικού του από το Μεξικό πίσω στον πατέρα του. Στη διαδρομή θα του διδάξει τι σημαίνει να είσαι καλός άνθρωπος και θα εξιλεωθεί για αμαρτίες του παρελθόντος.

Αν και με το Gran Torino o Ίστγουντ έκλεισε με την κινηματογραφική περσόνα του, και με το Mule με την ανθρώπινη, με το Cry Macho φαίνεται να έχει ακόμα κάποια πράγματα να πει περί αρρενωπότητας και machισμού, όπως διακρίνεται κι από ένα λογύδριο στο συγκινητικό trailer της ταινίας που κυκλοφόρησε πριν μερικές ώρες. Ο ίδιος δείχνει ακμαίος, βυθίζεται και πάλι στην κινηματογραφική ιστγουντική εικόνα, ίσως επειδή γνωρίζει ότι μόνο να κερδίσει έχει από αυτή η ταινία του. Μεταξυ άλλων, αυτό αποδεικνύει και πόσο καλή ήταν η ερμηνεία του στο Mule - η ανημποριά και η κόπωση εκεί, δεν είχε σε τίποτα να κάνει με την ηλικία.

Την ταινία, που αναμένεται να φιγουράρει στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς στο τέλος του έτους, θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όζι Όσμπορν: Το αντίο του Έλληνα κιθαρίστα που ήταν στο πλευρό του για 7 χρόνια - «Άλλαξες τη ζωή μου για πάντα»

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Το αντίο του Έλληνα κιθαρίστα που ήταν στο πλευρό του για 7 χρόνια - «Άλλαξες τη ζωή μου για πάντα»

«Ως κιθαρίστας, ήταν η ύψιστη τιμή της καριέρας μου να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ και να περιοδεύσω μαζί σου σε όλο τον κόσμο για 7 χρόνια» έγραψε ο Gus G
LIFO NEWSROOM
Marvel, διαζύγια και πρώτα ραντεβού από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Marvel, διαζύγια και πρώτα ραντεβού από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Fantastic Four: First Steps», το συζυγικό δράμα της Αλίκης Δανέζη-Κνούτσεν και το νέο crowdpleaser του δημιουργού των «Τέλειων Ξένων» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα, με τις επανεκδόσεις να κλέβουν την παράσταση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Όζι Όζμπορν: Οι Black Sabbath, ο Έλτον Τζον και ο Ροντ Στιούαρτ αποχαιρετούν τον «Πρίγκιπα του Σκότους»

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Οι Black Sabbath, ο Έλτον Τζον και ο Ροντ Στιούαρτ αποχαιρετούν τον «Πρίγκιπα του Σκότους»

Ο κόσμος της μουσικής απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό Όζι Όζμπορν που πέθανε σε ηλικία 76 ετών, λίγες εβδομάδες μετά την αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Μπέρμιγχαμ
LIFO NEWSROOM
«Θα αποσυρθώ μόνο όταν καρφώσουν το καπάκι στο κουτί μου» - Ο Όζι έφυγε, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της metal κλείνει

Πολιτισμός / «Θα αποσυρθώ όταν καρφώσουν το καπάκι στο φέρετρό μου» - Ο Όζι έφυγε, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της metal κλείνει

«Δεν έχετε ιδέα πώς αισθάνομαι, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» - Έτσι αποχαιρέτησε το κοινό του 17 ημέρες πριν πεθάνει
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΛΗ
Λαμπερή η 82η Μόστρα: Κλούνεϊ, Λάνθιμος και Ρόμπερτς στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Βενετίας

Πολιτισμός / Λαμπερό το 82ο Φεστιβάλ Βενετίας: Κλούνεϊ, Λάνθιμος και Τζούλια Ρόμπερτς στο επίκεντρο της φετινής Μόστρα

Μεταξύ των τίτλων που διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα είναι το «Frankenstein» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο καθώς και το πολιτικό θρίλερ «The Wizard of the Kremlin» του Ολιβιέ Ασαγιάς, με τον Τζουντ Λο στον ρόλο του Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Πολ Ντάνο ως επικοινωνιακό του σύμβουλο
LIFO NEWSROOM