UFO: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εξηγήσουν πάνω από 140 εναέρια φαινόμενα και οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν αποκλείουν «τίποτα»

UFO: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εξηγήσουν πάνω από 140 εναέρια φαινόμενα και οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν αποκλείουν «τίποτα» Facebook Twitter
0

Είναι επίσημο: δεκάδες ιπτάμενα αντικείμενα και εναέρια φαινόμενα που έχουν καταγράψει στρατιωτικοί πιλότοι των ΗΠΑ δεν μπορούν να εξηγηθούν.

Μάλιστα η πολυαναμενόμενη έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο και δόθηκε στη δημοσιότητα, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά χωρίς, φυσικά, να επαληθεύει τη θεωρία περί εξωγήινων. Αλλά ούτε και την αποκλείει 

«Πιθανόν δεν υπάρχει μοναδική εξήγηση» για τα φαινόμενα αυτά, σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης. «Δεν έχουμε σήμερα επαρκείς πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων μας για να αποδώσουμε τα περιστατικά αυτά σε συγκεκριμένα αίτια».

Στην έκθεση καταγράφονται περιστατικά από το 2004 ως το 2021· οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία εξήγηση για πάνω από 140 εξ αυτών. Από τα 144 περιστατικά που εξετάστηκαν, μόλις ένα μπόρεσε να εξηγηθεί καθώς επρόκειτο για ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε.

Στα 18 καταγράφηκαν ασυνήθιστες κινήσεις ή ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης, που κατέπληξαν αυτούς που τα παρατήρησαν καθώς δεν υπάρχει γνωστή τεχνολογία που να επιτρέπει τέτοιες επιταχύνσεις, χωρίς ίχνος προωθητικού συστήματος.

Ορισμένα θα μπορούσαν να εξηγηθούν από την παρουσία τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs) ή πτηνών, που προκάλεσαν σύγχυση στα συστήματα ραντάρ. Άλλα θα μπορούσαν να οφείλονται σε δοκιμές εξοπλισμών ή στρατιωτικών τεχνολογιών από άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Πληροφοριών (ODNI).

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανησυχούν για το ενδεχόμενο το Πεκίνο και η Μόσχα να δοκιμάζουν υπερηχητικές τεχνολογίες, συστήματα που κινούνται με ταχύτητες υψηλότερες κατά 10 ως ακόμη και 20 φορές από αυτές του ήχου, και μπορούν να κάνουν εξαιρετικά δύσκολους ελιγμούς, είπαν αξιωματούχοι σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Την περιέργεια για τα φαινόμενα τροφοδότησε η δημοσιοποίηση την περασμένη χρονιά μερικών βίντεο που τράβηξαν πιλότοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία μοιάζουν να καταγράφονται πτήσεις Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ATIA). Το ένα μαγνητοσκοπήθηκε τον Νοέμβριο του 2004, άλλα δύο τον Ιανουάριο του 2015.

Έπειτα από δεκαετίες μυστικότητας, το Κογκρέσο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να ενημερώνει το ευρύ κοινό για της δραστηριότητες της μονάδας του Πενταγώνου που έχει επιφορτιστεί να μελετά τα επιλεγόμενα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα. Στην έκθεση δεν αναφέρεται ρητώς η πιθανότητα τα φαινόμενα αυτά να συνδέονται με εξωγήινες μορφές ζωής. Αλλά ούτε αποκλείεται ως ενδεχόμενο.

Για τον αμερικανικό στρατό και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αυτό που χρειάζεται να εξηγηθεί πάνω απ’ όλα είναι εάν τα φαινόμενα αυτά εγείρουν απειλές για τις ΗΠΑ. «Τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα εγείρουν ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων και για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», σύμφωνα με το κείμενο, έκτασης εννέα σελίδων.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Γουόρνερ, τον πρόεδρο της επιτροπής της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, ο αριθμός των περιστατικών βαίνει αυξανόμενος από το 2018.

«Η έκθεση αυτή μάλλον δεν επιτρέπει να εξαχθεί σαφές συμπέρασμα και δεν είναι παρά η αρχή των προσπαθειών για να εξηγηθεί ένα ζήτημα που εγείρει κινδύνους για την αεροπορία σε αρκετές περιοχές της χώρας και του κόσμου», σημείωσε ο κ. Γουόρνερ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι ΗΠΑ «πρέπει να μπορέσουν να κατανοήσουν και να μειώσουν τις απειλές για τους πιλότους μας, είτε προέρχονται από UAVs, είτε από μετεωρολογικά μπαλόνια, είτε από μέσα συλλογής πληροφοριών των αντιπάλων μας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
H Γρενάδα ζητά συγγνώμη και αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Διεθνή / H Γρενάδα ζητά αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς Γεώργιος Δ΄ κέρδισε προσωπικά από την εργασία σκλάβων σε φυτείες της Γρενάδας. Η χώρα ζητά από τον Βασιλιά Κάρολο συγγνώμη και αποζημιώσεις για το παρελθόν της βρετανικής μοναρχίας στη δουλεία
ΦΩΤ.: GETTY
Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY
Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε τη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Διεθνή / Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε την πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Η συναυλία των Oasis τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και εκείνη των Red Hot Chili Peppers τον Ιούνιο του 2004, των Kings of Leon τον Ιούνιο του 2011, αλλά και της Taylor Swift τον Ιούνιο του 2024
LIFO NEWSROOM
Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Διεθνή / Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «Ιστορική Σύνοδο Ειρήνης», με στόχο τον τερματισμό δεκαετιών πολέμου και την υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει νέους διαδρόμους στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου
LIFO NEWSROOM