Η Τζασίντα Άρντερν επικρίνει βιογραφία της- Λέει ότι την παραπλάνησαν

Η Τζασίντα Άρντερν επικρίνει βιογραφία της- Λέει ότι την παραπλάνησαν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, πήρε αποστάσεις από τη βιογραφία της που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δηλώνοντας ότι παραπλανήθηκε.

 

Το «Jacinda Ardern: Leading with Empathy» είναι της ακτιβίστριας και δημοσιογράφου Σουπρίγκια Βάνι και του συγγραφέα Καρλ Χαρτ. Το βιβλίο βασίζεται στις «αποκλειστικές συνεντεύξεις της Βάνι με την Άρντερν» σύμφωνα με εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

 

Όμως, τη Δευτέρα η Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι ξεκάθαρα την παραπλάνησε η Βάνι για τον σκοπό της συνέντευξης και το θέμα του βιβλίου. Η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας δήλωσε ότι την προσέγγισαν το 2019 και της είπαν ότι επρόκειτο για βιβλίο που αφορούσε τις γυναίκες με πολιτικές ηγετικές ικανότητες.

 

«Μου είπαν ότι εμπλέκονταν περίπου άλλες 10 γυναίκες πολιτικοί», ανέφερε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι συμφώνησε να παραχωρήσει τη συνέντευξη «μόνο σε αυτή τη βάση, δεδομένου ότι δεν ήταν ειδικά για εμένα».

 

«Ο ισχυρισμός ότι ήταν μια αποκλειστική συνέντευξη με τον σκοπό της συγγραφής ενός βιβλίου αυτής της φύσης (μια βιογραφία) δεν είναι αληθής», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει να αποσαφηνιστεί αυτό.

 

Από την πλευρά του ο συγγραφέας Καρλ Χαρτ απέρριψε τον ισχυρισμό της πρωθυπουργού ότι παραπλανήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γραφείο της Άρντερν ήταν ενήμερο για την αλλαγή του αντικειμένου του βιβλίου.



Σε δήλωση στον Guardian ο Χαρτ επιβεβαίωσε ότι η αρχική συνέντευξη ήταν για βιβλίο που σκιαγραφούσε αρκετές ηγέτιδες. «Όμως, η πρωθυπουργός Άρντερν δεν παραπλανήθηκε, επειδή τη στιγμή της συνέντευξης δεν είχαμε πρόθεση να γράψουμε βιογραφία μόνο για εκείνη», συμπλήρωσε.

 

Αποφάσισαν τελικά να γράψουν τη βιογραφία της όταν η πανδημία απέκλεισε τις συνεντεύξεις με άλλες ηγέτιδες και επειδή «η ιστορία της άξιζε ένα βιβλίο από μόνη της, για το μοντέλο ηγεσίας της».

 

Το γραφείο της Άρντερν, σύμφωνα με τον Χαρτ, γνώριζε ότι το βιβλίο θα ήταν τελικά βιογραφία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βάνι τον Ιανουάριο «πληροφόρησε το γραφείο της πρωθυπουργού για την πρόθεσή μας να εκδώσουμε τη βιογραφία της» και έστειλε το εξώφυλλο.

 

Ο ισχυρισμός ότι η Τζασίντα Άρντερν είχε δώσει αποκλειστικές συνεντεύξεις για μια βιογραφία της προκάλεσε έκπληξη στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η πρωθυπουργός της χώρας συνήθως δεν μιλά με βιογράφους.

 

Οι δημοσιογράφοι Μαντλίν Τσάπμαν και Μισέλ Νταφ έχουν γράψει βιογραφίες της Άρντερν, αλλά καμία από τις δύο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει συνέντευξή της.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Ο Άντριου χρέωνε υπηρεσίες μασάζ και έξοδα μετακινήσεων στους Βρετανούς φορολογούμενους

Πρώην ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι αναφέρουν ότι η κουλτούρα υπερβολικού σεβασμού προς τη βρετανική κρατική διοίκηση επέτρεψε να εγκρίνονται χωρίς έλεγχο υπερβολικές δαπάνες
THE LIFO TEAM
ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM