Στον αέρα η δεύτερη προβολή των θερινών κινηματογράφων

Στον αέρα η δεύτερη προβολή των θερινών κινηματογράφων Facebook Twitter
0

Η είδηση του ανοίγματος των θερινών κινηματογράφων την 21η Μαϊου προκάλεσε κύματα χαράς σε στερημένους σινεφίλ και σε αγωνιούντες αιθουσάρχες, οι δεύτεροι όμως παραμένουν προβληματισμένοι. Ο λόγος είναι ότι, παρά την μετάθεση της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 23.00 στις 00.30, το πρόβλημα της δεύτερης προβολής μέσα στη μέρα παραμένει άλυτο. 


Ακόμα κι αν η πρώτη προβολή μετατεθεί στις 20.30, προκειμένου η δεύτερη να ξεκινήσει γύρω στις 22.30, κάτι που όσο μεγαλώνει η μέρα θα γεννά πρακτικές δυσκολίες – κανείς θεατής δεν πηγαίνει σινεμά μόνο για να …ακούσει τα πρώτα λεπτά της ταινίας- γεννώνται τα εξής, σοβαρότατα ζητήματα: αφενός η επιλογή ταινιών που διαρκούν πάνω από δύο ώρες καθίσταται απαγορευτική, αφετέρου οι σινεφίλ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την δεύτερη προβολή μόνο γειτονικό κινηματογράφο μπορούν να επιλέξουν, αν δεν θέλουν να παραβιάσουν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την επιστροφή τους στο σπίτι.


Οι αιθουσάρχες περιμένουν με αγωνία περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων, με αρκετούς να διατυπώνουν αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή εξαίρεσης από τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 00.30 για θεατές κινηματογραφικών προβολών με την επίδειξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν πάντως αποφασιστεί ένα τέτοιο μέτρο, πιθανότατα θα αφορά και τα υπόλοιπα θεάματα που, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αναμένεται να ανοίξουν στις 28 Μαΐου.


Στο μεταξύ, όπως βλέπουμε κι από τις αναρτήσεις τους στις σελίδες τους στο facebook,  πυρετωδώς έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων, με μερικούς να μεταθέτουν την έναρξη της λειτουργίας τους για την Πέμπτη 27 Μαΐου. Επισήμως οι δύο πρώτες ταινίες που ανακοινώθηκαν από τους διανομείς και αναμένουμε στις 21 Μαΐου είναι το Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη και η κωμωδία  E per Il Tuo Bene, ιταλικό ριμέικ του ισπανικού Es por tu bien, το οποίο είχαμε δει στις αίθουσες προ τριετίας.

Ανεπισήμως στη σελίδα του στα social ο δημοτικός κινηματογράφος Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος» κηρύσσει την έναρξη της θερινής περιόδου με την προβολή του οσκαρικού Nomadland, πληροφορία η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την εταιρεία διανομής που έχει τα δικαιώματα προβολής του έργου στην χώρα μας. Μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με ανακοινώσεις και άλλων τίτλων.  

  

Links με αναρτήσεις θερινών από τα social

cine athinaia

Cinema Trianon

Natali Cinema

cinellinis

mimis fotopoulos cinema

cinema.akti.vouliagmeni

Cine Paradeisos

Texnopolis Park


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM