Ο Μπομπ Ντίλαν και τα έργα του από τη σειρά «Ασία» σε νέα έκθεση

Ο Μπομπ Ντίλαν και τα έργα του από τη σειρά «Ασία» σε νέα έκθεση Facebook Twitter
Bob Dylan, The Asia Series
0

Την άνοιξη του 2011 ο Ντίλαν έκανε επτά παραστάσεις στην Ασία, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων εμφανίσεων της καριέρας του στην Κίνα και το Βιετνάμ. Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν τη λίστα με τα τραγούδια που θα έπαιζε.

Ο Ντίλαν τα έδωσε και οι κριτικοί τον χαρακτήρισαν «πουλημένο» που επέτρεψε έλεγχο από τις κυβερνητικές αρχές.

Ο λιγομίλητος και πολύ φειδωλός σε δηλώσεις Νομπελίστας απάντησε με έναν ασυνήθιστο τρόπο, με ένα γράμμα προς τους θαυμαστές και οπαδούς του, όπως τους αποκαλούσε: «Όσον αφορά τη λογοκρισία», έγραφε ανάμεσα σε άλλα, «η κινεζική κυβέρνηση είχε ζητήσει τα ονόματα των τραγουδιών που θα έπαιζα. Δεν υπάρχει λογική απάντηση σε αυτό, γι 'αυτό τους στείλαμε τις καθορισμένες λίστες από τους προηγούμενους 3 μήνες. Αν υπήρχαν τραγούδια, στίχοι ή γραμμές λογοκριμένα, κανείς δεν μου είπε ποτέ για αυτό και παίξαμε όλα τα τραγούδια που σκοπεύαμε να παίξουμε».

Έξι μήνες μετά την περιοδεία ο Ντίλαν σε μια έκθεση στην Γκαγκόσιαν παρουσίασε μια έκθεση των σχεδίων και ζωγραφιών του «που χρονολογούν τα ταξίδια του στην Ασία». Η σειρά αυτών των έργων έγινε διάσημη, ήταν η τρίτη του Ντίλαν και εκδόθηκε σε βιβλίο.

Ο Μπομπ Ντίλαν και τα έργα του από τη σειρά «Ασία» σε νέα έκθεση Facebook Twitter
Bob Dylan, The Asia Series

Ο 80χρονος σήμερα Ντίλαν ζωγραφίζει εδώ και πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Έντονος παρατηρητής της ζωής, βρίσκει τον πλούτο στην καθημερινότητα όπως τη βλέπει και απεικονίζει τον κόσμο χωρίς μεγάλο καλλωπισμό ή υπερβολή.

Παρόλο που πολλοί έχουν αμφισβητήσει τη ζωγραφική του ικανότητα, είναι ο Μπομπ Ντίλαν. Οι επιρροές από τον κινηματογράφο, τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό έως την αμερικανική φωτογραφία ντοκιμαντέρ είναι εμφανείς στο έργο του. Και μόνο η ικανότητά του να αντλεί από μια σειρά πηγών, παραμένει εξαιρετικά αυθεντικό, χαρακτηριστικό γνώρισμα της εικαστικής τέχνης και της μουσικής του.

Η σειρά «Asia», μια οπτική αντανάκλαση των ταξιδιών του Bob Dylan στην Ιαπωνία, την Κίνα, το Βιετνάμ και την Κορέα, που περιλαμβάνει ανθρώπους, εσωτερικούς χώρους, αρχιτεκτονική και τοπία, παρουσιάζεται για άλλη μια φορά στην γκαλερί Halcyon του Λονδίνου. Η σειρά βασίζεται σε μια ποικιλία πρώτων υλών, από σκίτσα έως αρχειακά φιλμ και φωτογραφίες. Ο ίδιος λέει πως «η ιδέα είναι να διατηρήσουμε τα πάντα εκεί όπου πρέπει να είναι», αφήνοντας τον θεατή να συνεχίσει τη δική του αφήγηση πέρα ​​από τα όρια του έργου τέχνης.

Ο Μπομπ Ντίλαν και τα έργα του από τη σειρά «Ασία» σε νέα έκθεση Facebook Twitter
Bob Dylan, The Asia Series

Το 2021 θα κυκλοφορήσει μια νέα σειρά εκτυπώσεων από τη σειρά «Asia». Αυτή η κυκλοφορία συμπίπτει με την περιοδεία της πρώτης αναδρομικής του έκθεσης σε όλη την Ασία. Το «Retrospectrum» καλύπτει πέντε δεκαετίες καλλιτεχνικής καριέρας του Ντίλαν με περισσότερους από 250 πίνακες και σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των αυθεντικών ακρυλικών σε καμβά από τη σειρά της Ασίας, που δημιουργήθηκε το 2009-2010.

Η έκθεση ενώνει επτά σειρές έργων του, μαζί με αρχειακό υλικό Το «Retrospectrum» διερευνά το μεγάλο εύρος του Ντίλαν και τον μνημειακό του αντίκτυπο στον κόσμο ως μουσικού, ποιητή και καλλιτέχνη.

Σήμερα η έκθεση έχει κάνει στάση στο Μουσείο Τέχνης του Δία στο Σενζέν, όπου θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2021.

Ο Μπομπ Ντίλαν και τα έργα του από τη σειρά «Ασία» σε νέα έκθεση Facebook Twitter
Bob Dylan, The Asia Series. Installation view από την γκαλερί Halcyon
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM