Ο Βέλγος μάστερ της σοκολάτας που κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο

Ο Βέλγος μάστερ της σοκολάτας που κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο Facebook Twitter
Ο Βέλγος μάστερ της σοκολάτας που κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο
0

O Βέλγος μάστερ της σοκολάτας, Pierre Marcolini κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου σεφ ζαχαροπλαστικής στον κόσμο.

Το βραβείο απονεμήθηκε από κριτική επιτροπή ανεξάρτητων δημοσιογράφων, επιβεβαιώνοντας την φήμη του Βελγίου ως παραγωγού σοκολάτας κορυφαίας κατηγορίας.

Ο Pierre Marcolini αποδέχθηκε το βραβείο, κατά τη διοργάνωση του World Pastry Stars, μιας ιταλικής οργάνωσης σεφ από χώρες με παράδοση στη ζαχαροπλαστική και τη σοκολάτα, όπως η Γαλλία και η Ελβετία, καθώς και η Ιαπωνία.

Γνωστός για το μινιμαλιστικό στιλ του, ο Marcolini έχει μετατρέψει τις σοκολάτες του σε πολυτελή δώρα. Μερικά κουτιά με τα περίφημα σοκολατάκια του πωλούνται ακόμη και πάνω από 100 ευρώ.

Ο σεφ εξάλλου δίνει ένα εκλεπτυσμένο πλεονέκτημα στις σοκολάτες, τα γλυκά, τα κέικ, τα macaroons και τις μαρμελάδες που δημιουργεί.

Έχει ανοίξει καταστήματα από τη Γερμανία μέχρι την Κίνα, που μοιάζουν με μπουτίκ υψηλών προδιαγραφών.

Μιλώντας για το βραβείο του, ο Marcolini είπε στο Reuters ότι το θεωρεί μία δικαίωση του «τρελού έργου του, που έχει στόχο την ανακαίνιση, μεταμόρφωση, αλλαγή, εκσυγχρονισμό του κόσμου της ζαχαροπλαστικής και του κόσμου της σοκολάτας».

Ο Marcolini, 56 ετών, γεννημένος στην πόλη Charleroi του Βελγίου, ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση στις Βρυξέλλες πριν από 25 χρόνια.

Ο Βέλγος μάστερ της σοκολάτας που κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο Facebook Twitter
Ο Pierre Marcoliniέχει αναγάγει την σοκολάτα σε επιστήμη (Le Soir)

«Βρισκόμαστε σε μια ζοφερή περίοδο. Νομίζω ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φτάσετε στο σπίτι με μια σοκολάτα, ένα κουτί πραλίνες, ένα κουτί με σοκολάτες», είπε ο βραβευμένος σεφ σχολιάζοντας την εποχή του κορωνοϊού.

Το Βέλγιο διαθέτει περισσότερες από 200 εταιρείες σοκολάτας, πάνω από 2.000 καταστήματα σοκολάτας και μουσεία, περιηγήσεις και εργαστήρια, όπως το μουσείο κακάο και σοκολάτας των Βρυξελλών.

Με πληροφορίες του Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

Πολιτισμός / «Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

1896 επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή ζητώντας την άμεση επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για την επιβίωσή τους.
LIFO NEWSROOM
H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

Πολιτισμός / H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

8 κυκλοφορίες προστίθενται στο πρόγραμμα των κινηματογράφων, ανάμεσά τους το spin-off του Τζον Γουίκ, μια ακόμα tour de force εμφάνιση του Νίκολας Κέιτζ και ένα crowdpleaser με τον Στιβ Κούγκαν που δύσκολα θα αφήσει μάτι στεγνό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Πολιτισμός / Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Η αρχική ταινία 28 Days Later, με πρωταγωνιστή τον Μέρφι, θεωρείται σταθμός στον σύγχρονο κινηματογράφο τρόμου, τόσο για την αισθητική της όσο και για την ανατροπή της παραδοσιακής εικόνας του ζόμπι
LIFO NEWSROOM
Εικονγραφημένο προφυλακτικό 200 ετών εκτίθεται στο Rijksmuseum

Πολιτισμός / Μουσείο θα εκθέσει προφυλακτικό 200 ετών, πιθανότατα φτιαγμένο από έντερο προβάτου

Φτιάχτηκε από σκωληκοειδή απόφυση προβάτου και αναπαριστά μια ημίγυμνη καλόγρια με τρεις άνδρες - Πιστεύεται, ότι ανήκει σε αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Παρισιού γύρω στο 1830
LIFO NEWSROOM