Η Γκισλέιν Μάξγουελ επικοινωνούσε με τον Έπσταϊν μέχρι το 2015

Η Γκισλέιν Μάξγουελ επικοινωνούσε με τον Έπσταϊν μέχρι το 2015 Facebook Twitter
0

Η πρώην συνεργάτιδα και ερωμένη του Τζέφρι Επστάιν, η Βρετανίδα Γκισλέιν Μάξγουελ, διατηρούσε τουλάχιστον μέχρι το 2015 επαφές με τον κατηγορούμενο για παιδεραστία χρηματιστή, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι συνήγοροι της Μάξγουελ, η δίκη της οποίας πρόκειται να ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου 2021, έχουν υποβάλει πολλά αιτήματα προκειμένου να μην δημοσιοποιηθούν έγγραφα που σχετίζονται με μια άλλη υπόθεση, την αστική αγωγή ενός φερόμενου θύματος του Επστάιν, το 2015. Η ομοσπονδιακή δικαστής του Μανχάταν Λορέτα Πρέσκα έκρινε όμως ότι δεν υπάρχει λόγος να χαρακτηριστούν απόρρητα τα έγγραφα αυτά.

Η κόρη του μεγιστάνα του Τύπου Ρόμπερτ Μάξγουελ κατηγορείται ότι «στρατολογούσε» νεαρά κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ήταν ανήλικα, για λογαριασμό του πρώην συντρόφου της.

Μεταξύ των εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι και αντίγραφα από την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του Επστάιν και της Μάξγουελ. Σε αυτά φαίνεται ότι είχαν επικοινωνία τουλάχιστον μέχρι το 2015, μολονότι η Μάξγουελ είχε δηλώσει στην ομοσπονδιακή δικαστή Άλισον Νέιθαν ότι δεν είχε καμία επαφή μαζί του επί μία δεκαετία. Υπενθυμίζεται ότι ο Επστάιν συνελήφθη τον Ιούλιο του 2019 και απαγχονίστηκε μέσα στο κελί του, στις αρχές Αυγούστου.

«Δεν έχεις κάνει τίποτα κακό και σε συμβουλεύω να συμπεριφέρεσαι έτσι» και όχι «σαν να ήσουν κακοποιός», έγραφε ο Επστάιν στη φίλη του στις 25 Ιανουαρίου 2015.

«Ουσιώδης σημασίας» η Μάξγουελ για τη στρατολόγηση κοριτσιών

Στα έγγραφα περιλαμβάνονται και πολλές σελίδες από τα πρακτικά της δίκης της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι, της νεαρής που είχε προσφύγει εναντίον της Μάξγουελ. Σε αυτά περιγράφει τη συνεργάτιδα του Επστάιν ως «ουσιώδους σημασίας» για τη στρατολόγηση νεαρών κοριτσιών, ώστε να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ορέξεις του ο χρηματιστής. Η Τζιούφρι υποστηρίζει ότι ήταν μόλις 15 ετών όταν άρχισε να δουλεύει για αυτόν, στη Φλόριντα και ότι η Μάξγουελ ήταν παρούσα όταν νεαρά κορίτσια του έκαναν ερωτικό μασάζ.

«Δεν πιστεύω ότι τα κορίτσια συμμετείχαν πραγματικά με τη θέλησή τους. Ήμασταν εκεί για να υπακούμε τον Τζέφρι και την Γκισλέιν», πρόσθεσε στην κατάθεσή της η Τζιούφρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM