Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις

Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις Facebook Twitter
0

Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από επίθεση σε εκκλησία στη Νότια Αφρική, εν μέσω διαμάχης για την οικονομική διαχείριση.

Η αστυνομία είπε πως διασώθηκαν άντρες, γυναίκες και παιδιά από μια «κατάσταση ομηρείας» στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ, το πρωί του Σαββάτου. 

Για την επίθεση έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 40 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν επίσης δεκάδες όπλα. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως οι άντρες που όρμηξαν μέσα στην εκκλησία International Pentecostal Holiness Church ανήκαν σε ομάδα αποστατών.

Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις Facebook Twitter

Η διαχείριση της εκκλησία φέρεται να είναι αντικείμενο έντονης διαμάχης από τότε που πέθανε ο πρώην αρχηγός της το 2016. Η αστυνομία είχε κληθεί και παλαιότερα στο σημείο σχετικά με ένα περιστατικό πυροβολισμώς μεταξύ μελών το 2018. 

Την προηγούμενη χρονιά, τα οικονομικά της εκκλησίας είχαν βρεθεί στο προσκήνιο, εν μέσω ισχυρισμών πως περίπου 110 εκατομμύρια ραντ (περίπου 5.7 εκατ. ευρώ) είχαν εξαφανιστεί.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, Brigadier Vish Naidoo, οι δράστες είπαν σε όσους βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία πως είχαν έρθει για να «αναλάβουν την υπόθεση».

Όπως εξήγησε, τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς και καμμένοι μέσα σε αυτοκίνητα, ενώ ένας φύλακας, που πιστεύεται πως ευθύνεται για το περιστατικό, πέθανε επίσης από πυροβολισμούς. 

Πέντε τουφέκια, 16 πυροβόλα όπλα και 13 πιστόλια, μαζί με άλλα όπλα, βρέθηκαν στην εκκλησία, που οι αρχές διερευνούν για περισσότερα στοιχεία.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι μέλη της αστυνομίας, της νοτιοαφρικανικής Εθνικής Δύναμης Άμυνας και του τμήματος αστυνομίας του μετρό του Γιοχάνεσμπουργκ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM