Ο 81χρονος Ίαν ΜακΚέλεν θα παίξει ξανά τον Άμλετ - 50 χρόνια μετά την πρώτη του φορά

Ο 81χρονος Ίαν ΜακΚέλεν θα παίξει ξανά τον Άμλετ - 50 χρόνια μετά την πρώτη του φορά Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στην ηλικία που οι περισσότεροι θεατρικοί ηθοποιοί τελειοποιούνται στον Βασιλιά Ληρ, ο 81χρονος Ίαν ΜακΚέλεν θα ξανασυστηθεί με τον, ίσως διασημότερο, ρόλο του Σαίξπηρ, εκείνον του Άμλετ.

Ο ΜακΚέλεν, ο οποίος για πρώτη φορά ερμήνευσε το ρόλο του πρίγκιπα της Δανιμαρκίας πριν από μισό αιώνα, αποκάλυψε τις προθέσεις του στα social media του: «Νιώθω τυχερός που δουλεύω ξανά, χάρη στην αισιοδοξία που εμπνέει του Μπιλ Κενράιτ και την πρόκληση του Σον Ματίας να ξανα-εξετάσω τον Άμλετ, 50 χρόνια από την πρώτη μου φορά. Οπότε, τώρα θα συναντηθούμε ξανά. Δεν ξέρω το πότε, όμως ξέρω το πού: Στο Theatre Royal του Γουίνδσορ» έγραψε στο Twitter ο πολύπειρος ηθοποιός, o οποίος θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηθοποιούς θεάτρου στη Βρετανία, αλλά έχει παίξει και σε μπλοκμπάστερ, από τον «Άρχοντ των Δαχτυλιδιών» μέχρι το «X-Men».


Ο Άμλετ είναι μια τραγωδία πέντε πράξεων που ο Σαίξπηρ έγραξε μεταξύ 1599 και 1601. Το πλήρες έργο είναι σωματικά απαιτητικό για τους ηθοποιούς και τεράστιας διάρκειας για τους θεατές - η πλήρης εκδοχή του έργου στη μεγάλη οθόνη, το 1996, από τον Κένεθ Μπράνα ειχε διάρκεια άνω των τεσσάρων ωρών.

O Άμλετ είναι ένας παραδοσιακά γνωστός ρόλος για νεότερους ηθοποιούς -οι ακαδημαϊκοί ερίζουν για το αν ο χαρακτήρας είναι 30 ετών όπως αναφέρεται κάποια στιγμή στο έργο ή κατά πολύ νεότερος όπως υποδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του- ενώ ο Βασιλιάς Ληρ, τον οποίο ο ΜακΚέλεν έχει ενσαρκώσει τρεις φροές, είναι η κορυφή για τους πιο ηλικιωμένους ηθοποιούς.

Ο 81χρονος Ίαν ΜακΚέλεν θα παίξει ξανά τον Άμλετ - 50 χρόνια μετά την πρώτη του φορά Facebook Twitter
Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν και η Σούζαν Φλίτγουντ στον Άμλετ, σκηνοθεσίας Ρόμπερτ Τσέτγουιν, το 1971 - Donald Cooper/Alamy Stock Photo

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Theatre Royal Windsor, οι πρόβες θα αρχίσουν στις 29 Ιουνίου, όμως παραμένει άγνωστο πότε και πώς το θέατρο θα ανοίξει αυλαία. Όπως προσθέτει η ανακοίνωση, περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες και τα εισιτήρια θα γνωστοποιηθούν όταν η κυβέρνηση εκδόσει τις νέες οδηγίες για το άνοιγμα των θεάτρων.

Τα εδώ και μήνες «λουκέτα» στο χώρο των τεχνών, σε μια προσπάθεια να καμφθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, έχει πλήξει πολύ σκληρά τη διάσημη βρετανική βιομηχανία θεαμάτων, με πολλά θέατρα να φοβούνται την πτώχευση, ακόμα και το οριστικό κλείσιμό τους.

Με πληροφορίες από CNN/Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ