Ντοκιμαντέρ με αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον και σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών

Ντοκιμαντέρ με αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον και σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών Facebook Twitter
0

Το «Leaving Neverland», ένα ντοκιμαντέρ που κατηγορεί τον Μάικλ Τζάκσον πως κακοποίησε σεξουαλικά δυο νεαρά αγόρια, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο φετινό Sundance Film Festival και ήδη συζητιέται έντονα. 

«Στο απόγειο της δόξας του, ο Μάικλ Τζάκσον ξεκίνησε μακροχρόνιες σχέσεις με δυο αγόρια, ηλικίας 7 και 10 ετών, και τις οικογένειές τους. Τώρα στα 30 τους, αφηγούνται την ιστορία του πώς κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Τζάκσον και πώς κατάφεραν να το διαχειριστούν τα επόμενα χρόνια», αναφέρεται στην υπόθεση. 

Το ντοκιμαντέρ είναι χωρισμένο σε δυο μέρη, έχει συνολική διάρκεια 233 λεπτά και ο τίτλος «Leaving Neverland» έχει αναφορά στο διάσημο ράντσο του τραγουδιστή στην Καλιφόρνια. Στο επερχόμενο Sundance Film Festival 2019 θα προβληθεί στο πλαίσιο της κατηγορίας Special Events. Σκηνοθεσία και παραγωγή είναι του Νταν Ριντ, που στο παρελθόν έχει επιμεληθεί τα ντοκιμαντέρ «The Pedophile Hunters» και «Three Days of Terror: The Charlie Hebdo Attacks». 

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν οι κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον θα είναι το αποκλειστικό αντικείμενο του ντοκιμαντέρ και ποιοι ακριβώς θα εμφανιστούν, καθώς στο παρελθόν αρκετοί έχουν κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση. Όπως σημειώνει το Wrap, τα δυο αδέρφια που κατηγόρησαν τον Τζάκσον για κακοποίηση στη διάρκεια σχετικής δίκης το 2005 είναι τώρα μόλις 20 ετών.

Ο χορογράφος Γουέιντ Ρόμπσον, 36 ετών σήμερα, είχε καταθέσει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Τζάκσον το 2013, υποστηρίζοντας πως τον παρενόχλησε όταν ήταν 7 ετών. Οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017. Την ίδια στιγμή, στο σάιτ Amos Pictures του Νταν Ριντ υπάρχει μια φωτογραφία του Τζάκσον με τον Ρόμπσον, που πολλοί θεώρησαν απόδειξη πως ο δεύτερος θα εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ. 

Εκπρόσωπος της Neverland αρνήθηκε εκ νέου τις κατηγορίες. «Μια ακόμη παραγωγή σε μια εξοργιστική και θλιβερή απόπειρα να εκμεταλλευτούν στον βωμό του χρήματος τον Μάικλ Τζάκσον», είπε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από Rolling Stone

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM