Διαβατάρικα πουλιά του Olivier Ringer στο Kids Love Cinema

Οnline μαζί με τα παιδιά, η τρυφερή, συγκινητική πολυβραβευμένη ταινία του Olivier Ringer Διαβατάρικα πουλιά, στο πλαίσιο των προβολών του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια.

The LiFO team, 23.3.2021 | 10:50

Δυο μικρές φίλες, με πείσμα, υπομονή, καλοσύνη, ενώνουν τις δυνάμεις τους, ξεπερνούν σωματικούς και συναισθηματικούς φραγμούς και βιώνουν για πρώτη φορά το αίσθημα της ελευθερίας στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα… παπάκι.

 

Τρυφερή, συγκινητική, αστεία, η πολυβραβευμένη ταινία του Olivier Ringer Διαβατάρικα πουλιά, προβάλλεται στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr το επόμενο σαββατοκύριακο 27 – 28 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο των προβολών για όλη την οικογένεια Kids Love Cinema.  

 

Πληροφορίες

Οι online προβολές ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Τιμή εισιτηρίου: 3€.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο online.filmfestival.gr

 

Η ταινία

Διαβατάρικα Πουλιά / Les Oiseaux de Passage (άνω των 9 ετών)

(Βέλγιο - Γαλλία, 2015)

Σκηνοθεσία: Olivier Ringer.

Σενάριο: Yves Ringer & Olivier Ringer.

Με τους: Clarisse Djuroski, Lea Warny, Alain Eloy, Myriem Akkhediou, Angelo Dello Spedale, Jeanne Dandoy. 

Έγχρωμη, 84΄.

Γλώσσα: Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Μια φορά γίνεσαι δέκα χρονών. Για τα γενέθλιά της, ο πατέρας της Κάθι της δίνει ένα ασυνήθιστο δώρο: ένα αυγό πάπιας. Ο πατέρας της την προειδοποιεί: τον πρώτο άνθρωπο που θα δει το παπάκι όταν γεννηθεί, θα νομίζει πως είναι η μαμά του. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, αυτό το πρόσωπο είναι η Μαργκό. Ενώ η Κάθι είναι έτοιμη να αφήσει την Μαργκό να παίξει το ρόλο της μητέρας πάπιας, οι γονείς της έχουν διαφορετική άποψη: συγκλονισμένοι από την κατάσταση της κόρης τους (πάσχει από σοβαρή σωματική αναπηρία και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι), δεν πιστεύουν ότι είναι ικανή να αναλάβει τη φροντίδα του. Απελπισμένη για να ζήσει επιτέλους μια φυσιολογική ζωή, η Μαργκό το σκάει με την Κάθι έτσι ώστε να μπορέσει να φροντίσει το παπάκι της μακριά από τους μεγάλους οι οποίοι προσπαθούν να την σταματήσουν από το να κάνει.