«Η Ε.Ε να κοιτάξει την Ελλάδα, όχι εμάς»

«Η Ε.Ε να κοιτάξει την Ελλάδα, όχι εμάς» Facebook Twitter
7

Σκληρή ήταν η απάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει την εκτεταμένη χρήση αστυνομικών δυνάμεων στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

«Δεν δέχομαι, δεν αναγνωρίζω την απόφαση που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε για μας. Εκείνοι που έλαβαν αυτή την απόφαση θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι απλώς υποψήφια, δεν είναι κράτος μέλος. Πώς μπορείς να παίρνεις απόφαση για μένα»;

Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ έχουν σχεδόν «παγώσει» κυρίως εξαιτίας των διαφορών με την Κύπρο. Η εισηγήτρια του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία υποστηρίζει ότι είναι επείγον να ανοίξουν τουλάχιστον δύο κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις: Το δικαστικό σύστημα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η Ευρώπη πρέπει να πάρει ένα μάθημα από τα πρόσφατα γεγονότα και να ανοίξει αυτά τα κεφάλαια. Γιατί έτσι δίνει στην Τουρκία πρότυπα δράσης και αντίδρασης» είπε χαρακτηριστικά η Ρία Όμεν-Ρουίχτεν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε μία τελευταία προειδοποίηση σήμερα στους διαδηλωτές που έχουν καταλάβει το πάρκο Γκεζί κοντά στην πλατεία Ταξίμ , ζητώντας τους να φύγουν.

Πηγή: Euronews

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Μια χαρά τους τα είπε ο Ερντογάν. Και δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Αλλά αν δούμε την αντιμετώπιση διαδηλωτών σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, μέχρι και Βρετανία πρόσφατα δεν καταλαβαίνω τι χειρότερο κάνει ο Ερντογάν με τους δικούς του διαδηλωτές. Δακρυγόνα και νερό με πίεση πέφτουν παντού σε όλη την Ευρώπη.