ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ολάντ: «Η κρίση τελείωσε»

Ολάντ: «Η κρίση τελείωσε» Facebook Twitter
2

Η κρίση τελείωσε, διακήρυξηε από την Ιαπωνία όπου βρέθηκε για επίσκεψη ο Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας σε επιχειρηματίες της χώρας. «Αυτό που πρέπει να καταλάβετε εδώ στην Ιαπωνία είναι πως η κρίση στην Ευρώπη τελείωσε», είπε , τονίζοντας παράλληλα πως η κρίση χρέους βοήθησε να ενισχυθεί η Ευρώπη.

«Πιστεύω πως η κρίση, αντί να εξασθενίσει την ευρωζώνη, θα τη δυναμώσει», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος. «Τώρα, έχουμε όλα τα εργαλεία σταθερότητας και αλληλεγγύης. Υπήρξε μια βελτίωση στην οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, δημιουργήσαμε μια τραπεζική ένωση, έχουμε κανόνες για τα θέματα του προϋπολογισμού που μας επιτρέπουν να είμαστε καλύτερα συντονισμένοι και να έχουμε ένα είδος σύγκλισης», είπε.

Ο Ολάντ έκανε κι ένα λάθος σημαντικό για τους Ιάπωνες, λόγω της πολυετούς έντασης στις σχέσεις με την Κίνα, όταν, σε σημείο της ομιλίας του,  αποκάλεσε τους Ιάπωνες «κινέζους». Ο μεταφραστής, πρόλαβε το λάθος μεταφράζοντας σε «Ιάπωνες», όμως το λάθος αυτό ήταν αρκετό για να υπάρξει κριτική στον Γάλλο πρόεδρο από τον Τύπο της Ιαπωνίας.

2

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χέρμπερτ Κικλ: Ποιος είναι ο «άνευρος» ακροδεξιός που αναδείχτηκε νικητής στην Αυστρία

Διεθνή / Χέρμπερτ Κικλ: Ποιος είναι ο ακροδεξιός που αναδείχτηκε νικητής στην Αυστρία

Προοριζόταν για... μηχανικός του πλοίου αλλά αναλαμβάνει «καπετάνιος» - Θαυμαστής του Όρμπαν, πήρε από το χέρι τους αντιεμβολιαστές και τώρα ετοιμάζεται να αναλάβει ακόμα και την Καγκελαρία της Αυστρίας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM