Η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο που αποτρέπει το άτακτο Brexit - Νέα ήττα για Τζόνσον

Η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο που αποτρέπει το άτακτο Brexit - Νέα ήττα για Τζόνσον Facebook Twitter
1

H Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο που αποτρέπει το άτακτο Βrexit στις 31 Οκτωβρίου. Μάλιστα το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χωρίς κάποια τροποποίηση, κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων. 

Το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος μόλις λάβει τη βασιλική έγκριση, κάτι που αναμένεται να συμβεί τη Δευτέρα. Η έγκριση του Νομοσχεδίου σημαίνει πως ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να ζητήσει νέα παράταση από τους Ευρωπαίους, αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. 

Νωρίτερα, υπήρξαν δύο τροπολογίες από οπαδούς του Brexit με στόχο να σαμποτάρουν το νομοσχέδιο, όμως απορρίφθηκαν με μεγάλες πλειοψηφίες 268 κατά 47 και 283 και 28. 

Άρνηση από την αντιπολίτευση σε εκλογές πριν τον Νοέμβριο

Όχι σε εκλογές πριν από τον Νοέμβριο αποφάσισαν οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συζήτησαν σήμερα τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σε μία νέα πρόταση για εκλογές από την κυβέρνηση, την ερχόμενη εβδομάδα, και παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε, το νομοσχέδιο για μία παράταση της προθεσμίας του Brexit θα έχει πάρει τη βασιλική έγκριση για να γίνει νόμος του κράτους.

Μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Ουέστμινστερ, η επικεφαλής του Κόμματος Ουαλίας στο κοινοβούλιο, Λιζ Ρόμπερτς, επιβεβαίωσε την κοινή απόφαση, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η παρέλευση της ημερομηνίας της 31ης Οκτωβρίου και η παράταση του άρθρου 50. «Έχουμε μία ευκαιρία να ρίξουμε τον Μπόρις, να τον ανακόψουμε και να σταματήσουμε το Brexit. Και πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία» είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην κυβέρνηση να αγνοήσει το νόμο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να συνέλθουν οι εργασίες της Βουλής γύρω στις 19 Οκτωβρίου, περίοδος κατά την οποία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο Μπεν, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αιτηθεί από την ΕΕ μία παράταση στο Brexit, εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει συμφωνία και εάν δεν υπάρξει έγκριση του κοινοβουλίου σε έξοδο χωρίς συμφωνία. Με βάση τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων, δεν θα μπορέσουν να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Νοέμβριο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμφώνησαν είτε να καταψηφίσουν ή να απέχουν από μία πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή εκλογών στα μέσα Οκτωβρίου, όπως επίσης να μην προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα ούτε σε πρόταση μομφής. Σημειώνεται ότι για να γίνει δεκτή μία πρόταση για διεξαγωγή εκλογών, απαιτείται συναίνεση των δύο τρίτων των μελών του κοινοβουλίου.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Διεθνή / Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Η κλιμάκωση μιας παλιάς διαφοράς για τη συνοριακή γραμμή φέρνει αεροπορικές επιδρομές, διπλωματικό χάος και ερωτήματα για την πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών
LIFO NEWSROOM
«Φοβόμουν για τη ζωή μου»: Ο 22χρονος που ξυλοκοπήθηκε σε τροχαίο έλεγχο στο Τζάκσονβιλ μιλά για πρώτη φορά

Διεθνή / «Φοβόμουν για τη ζωή μου»: Ο 22χρονος που ξυλοκοπήθηκε σε τροχαίο έλεγχο στο Τζάκσονβιλ μιλά για πρώτη φορά

«Δεν οδηγώ πια. Δεν εμπιστεύομαι πια την αστυνομία. Έχω εφιάλτες», λέει ο William McNeil Jr., φοιτητής και αρχηγός της μπάντας του κολεγίου του, που έγινε viral όταν βίντεο τον έδειξε να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς στη Φλόριντα
LIFO NEWSROOM
Ένοχος για τη δολοφονία του 14 ημερών γιου του μέσα στο νοσοκομείο κρίθηκε 27χρονος πατέρας στη Βρετανία

Διεθνή / Ένοχος για τη δολοφονία του 14 ημερών γιου του μέσα στο νοσοκομείο κρίθηκε 27χρονος πατέρας στη Βρετανία

Ο μικρός Μπρέντον πέθανε με «καταστροφικά τραύματα» στο κεφάλι, τον αυχένα και τα άκρα – Οι γονείς του κάπνιζαν έξω από το νοσοκομείο την ώρα που το βρέφος χαροπάλευε
LIFO NEWSROOM
Η ICE βάζει βραχιολάκι στον αστράγαλο 180.000 μεταναστών

Διεθνή / Η ICE βάζει βραχιολάκι στον αστράγαλο 180.000 μεταναστών

Η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει δραστικά τη χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών εντοπισμού GPS σε μετανάστες στο πλαίσιο του προγράμματος ATD - Οι αντιδράσεις είναι έντονες για την παραβίαση της ιδιωτικότητας και τον κοινωνικό στιγματισμό
LIFO NEWSROOM
Σύγκρουση Τραμπ - Μέρντοχ: Σιωπή από Fox News και New York Post για τη μήνυση $10 δισ. για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Σύγκρουση Τραμπ - Μέρντοχ: Σιωπή από Fox News και New York Post για τη μήνυση $10 δισ. για τον Έπσταϊν

Ο Τραμπ επιτίθεται στον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ με αγωγή $10 δισ. μετά από αποκαλύψεις της WSJ για σχέσεις με τον Έπσταϊν - Το Fox News αποφεύγει να καλύψει την υπόθεση, ενώ τα συντηρητικά media σιωπούν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια