Η Καρόλα Ρακέτε ζητά τον αποκλεισμό Σαλβίνι από social media - Η ειρωνική απάντηση που της έδωσε

Η Καρόλα Ρακέτε ζητά τον αποκλεισμό Σαλβίνι από social media - Η ειρωνική απάντηση που της έδωσε Facebook Twitter
4

Η Καρόλα Ρακέτε θα καταθέσει μήνυση ενάντια στον Ματέο Σαλβίνι για δυσφήμιση, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να μπλοκάρει τους λογαριασμούς του στα social media, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας τα χρησιμοποιεί «για τη διάδοση μίσους».

Η 31χρονη πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης Sea-Watch συνελήφθη τον περασμένο μήνα στη Λαμπεντούζα, αφού αγνόησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και έδεσε το πλοίο για να αποβιβάσει τους 40 μετανάστες που είχε διασώσει. Αρχικά, τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για λίγες μέρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο, εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της και αναμένεται να δικαστεί.

Η ενέργειά της προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις και χυδαίες προσβολές εναντίον της στο διαδίκτυο, καθώς και τα πυρά από τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, που δεν έχει σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις, χαρακτηρίζοντας την μεταξύ άλλων «πειρατή» και «εγκληματία» με αναρτήσεις του στο Τwitter και στο Facebook.

H Ρακέτε σήμερα βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία στην Σικελία, καθώς έχει δεχτεί σωρεία απειλών κατά της ζωής της. Σε μια προσπάθεια να περάσει η ίδια στην αντεπίθεση, ο δικηγόρος της Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ότι θα υποβάλει αύριο μήνυση εναντίον του ηγέτη της Λέγκας και υπουργού Εσωτερικών με την καταγγελία της δυσφήμισης. «Σε ό,τι αφορά προσβολές, δυσφήμιση και δηλώσεις πρόκλησης μίσους, όπως αυτές του υπουργού, ο μόνος τρόπος που ο δικαστής μπορεί να το εμποδίσει αυτό από το να συμβαίνει, είναι μπλοκάροντας τους λογαριασμούς», ανέφερε ο Γκαμπερίνι.

Αντιδρώντας ο Σαλβίνι, που έχει υποσχεθεί ότι θα απελάσει την Ρακέτε από την Ιταλία, αψήφησε την απειλή να αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η Γερμανίδα κομουνίστρια, εκείνη που διεμβόλισε το αστυνομικό σκάφος περιπολίας, ζήτησε από τον εισαγγελέα να κλείσει τις σελίδες μου στο Facebook και στο Twitter. Δεν υπάρχει όριο στην γελοιότητα», είπε με ανάρτησή του στο Twitter, αναρωτώμενος: «Οπότε, θα μπορώ να χρησιμοποιώ μόνο το Instagram;»

«Ο Ματέο Σαλβίνι δημοσίως και επανειλημμένως με έχει αποκαλέσει αλαζόνα, παράνομη, συνεργό παράνομων διακινητών ανθρώπων, πιθανό δολοφόνο, παραβάτη, εγκληματία...η σοβαρή ζημιά στην υπόληψή μου είναι προφανής», αναφέρει η Ρακέτε στην 14σελιδη μηνυτήρια αναφορά, η οποία περιήλθε σε γνώση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa και του Reuters. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Σαλβίνι ότι τροφοδοτεί ξενοφοβικές και μισογυνικές διαθέσεις.

Ο Σαλβίνι οικοδόμησε το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του και της πολιτικής του ανέλιξης, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και έχει με διαφορά τον μεγαλύτερο αριθμό ακολούθων από κάθε άλλο Ιταλό πολιτικό ηγέτη – με 3,8 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και 1,1 εκατομμύρια στο Twitter.

Δημοσκόποι εκτιμούν ότι η δημόσια διένεξη με την Ρακέτε επέτρεψε στον Ιταλό αντιπρόεδρο να «σφυρηλατήσει» τη σκληρή του αντιμεταναστευτική του στάση, δίνοντας του, όπως φαίνεται, μια νέα ώθηση. Μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouTrend που δημοσιεύτηκε σήμερα κατέγραψε αυξημένα ποσοστά για την Λέγκα, με ποσοστά 37,7%, από το 34,3% που σημείωσε στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μια Γερμανίδα πάει σε μια άλλη χώρα που έχει επίσης πρόβλημα με το προσφυγικό και κάνει κουμάντο και περιμένει να την αγαπήσουν;Όπως και να το κάνουμε είναι διακινητρια ανθρωπίνων ψυχών παράνομα.
Οσο θα παιζουμε με Ρακέτες τόσο θα αυξάνουν οι Ματεότητες.Και όλα αυτά επειδή κάνεις δεν ακούει. Δεν θέλει ο μέσος Ευρωπαίος άλλους μετανάστες. Δεν είσαι ακραίο να πεις "δεν θέλω συγκάτοικο με το ζορι στο σπίτι μου".
Για κάποιο λόγο γελάμε όλοι με την κυρία του City Plaza (Αλίκη Παπαχελά) αλλά θαυμάζουμε την Καρόλα Ρακέτε.https://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/98378Η Ευρώπη είναι το City Plaza. Οι Ευρωπαίοι είναι η κα Αλίκη Παπαχελά. Η Καρόλα Ρακέτε είναι οι αλληλέγγυοι.