Γερμανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη βροχή για το μεταναστευτικό

Γερμανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη βροχή για το μεταναστευτικό Facebook Twitter
EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS
1

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι, βγήκαν στους δρόμους αψηφώντας τη βροχή σήμερα στο Μόναχο, για να διαδηλώσουν ενάντια στη στάση των Βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στο μεταναστευτικό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, οι διαδηλωτές ανήλθαν στους 50.000, ενώ την κινητοποίηση στήριξαν και πολλές διασημότητες.

Περισσότερες απο 130 οργανώσεις για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες, συνδικαλιστικές ενώσεις, κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του SPD, εργαζόμενοι στον πολιτιστικό τομέα, θρησκευτικές οργανώσεις και πολλοί άλλοι μετείχαν στη σημερινή διαδήλωση στο Μόναχο «#ausgehetzt - Μαζί ενάντια στην πολιτική του φόβου!» για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του CSU στο προσφυγικό.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης επισήμαναν σε μια ανακοίνωση ότι διαμαρτύρονται για τις «ανεύθυνες διχαστικές πολιτικές» των ανώτερων στελεχών του CSU.

Αναφέρουν συγκεκριμένα τον ηγέτη του CSU και υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, τονίζοντας ότι παίρνουν θέση ενάντια στις «πολιτικές του φόβου» και τη στροφή της κοινωνίας προς τα δεξιά.

«Μπορεί να φαίνεται τρελό ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο με αυτό τον καιρό. Αυτό δείχνει πως η πολιτική της κυβέρνησής μας δεν ικανοποιεί τους ανθρώπους», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ.

Ο πολιτικός του SPD προειδοποίησε επίσης ότι: «Η κοινωνική ειρήνη στην πόλη μας και στη Βαυαρία απειλείται ...».

Στα συνθήματα κυριάρχησαν οι επικρίσεις κατά του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU Χορστ Ζεεχόφερ, του Βαυαρού πρωθυπουργού Μάρκους Σέντερ για «ανεύθυνη διχαστική πολιτική» που «σηματοδοτεί τη μαζική στροφή προς τα δεξιά, το κράτος επιτήρησης, τον περιορισμό της ελευθερίας μας και τις επιθέσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα".

«Θέλω να καταδικάσω ανοιχτά τις απάνθρωπες δηλώσεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα χείλη ηγετικών στελεχών του CSU» είπε ένας διαδηλωτής, ο Άξελ Βαινγκέρτνερ.

«Είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Κόμματα όπως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι, η Αριστερά, αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, θρησκευτικές οργανώσεις και εθελοντές που εργάζονται με τους πρόσφυγες προέτρεψαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Σε ένα μήνυμά του στο Twitter το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών επισημαίνει ότι «οι πολίτες της Βαυαρίας γνωρίζουν τι τους προσφέρει το CSU».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters - Spiegel

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM
Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Διεθνή / Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Η δικαστής Κάριν Ίμεργκουτ, διορισμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ, μπλόκαρε δύο φορές τα σχέδιά του για στρατιωτική επέμβαση στο Πόρτλαντ. Ποια είναι η γυναίκα που βρέθηκε απέναντι σε δύο προέδρους και γιατί η ιστορία της συγκλονίζει ξανά την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Διερωτώμαι ποια είναι η αλήθεια.Μία φωτογραφία από την συγκέντρωση η οποία δείχνει πανό αναφέρει: Refugees WelcomeΟ τίτλος του άρθρου αναφέρει το μεταναστευτικό.Ελπίζω κάπου να υπάρχει μια υποτυπώδης ειλικρίνεια ή έστω κατανόηση ότι άλλο πρόσφυγας άλλο μετανάστης.