OHE: Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα ζουν φυλακισμένοι σε μια τοξική παραγκούπολη

OHE: Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα ζουν φυλακισμένοι σε μια τοξική παραγκούπολη Facebook Twitter
EPA/HAITHAM IMAD
1

Το Ισραήλ αποστερεί συστηματικά τους Παλαιστίνιους από τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, με 1,9 εκατομμύριο ανθρώπους στη Γάζα να είναι «φυλακισμένοι σε μια τοξική παραγκούπολη από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο», δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.

Ανοίγοντας μια ειδική σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο μπορεί να αποφασίσει τη σύσταση μιας επιτροπής έρευνας για τα πρόσφατα γεγονότα βίας, ο Ζέιντ άσκησε οξύτατη κριτική στο Ισραήλ, λέγοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας του σκότωσαν 60 Παλαιστίνιους μόνο την περασμένη Δευτέρα.

«Κανείς δεν έχει γίνει πιο ασφαλής μετά τα φρικιαστικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας», είπε.

«Τερματίστε την κατοχή, και η βία και η ανασφάλεια θα εξαφανιστούν σε μεγάλο βαθμό» πρόσθεσε.

Η απάντηση του Ισραήλ στις παλαιστινιακές διαδηλώσεις στη Γάζας ήταν «εντελώς δυσανάλογη», είπε ο Ζέιντ.

«Η μεγάλη διαφορά στον αριθμό των θυμάτων των δύο πλευρών υπονοεί πως η απάντηση (του Ισραήλ) ήταν εντελώς δυσανάλογη». Είπε πως «οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα μιας παράνομης χρήσης δύναμης» και υποστήριξε «τις εκκλήσεις πολλών χωρών και παρατηρητών για τη διεξαγωγή έρευνας που θα είναι διεθνής, ανεξάρτητη και αμερόληπτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για την αρχιτεκτονικη της Γαζας, το “Γκετο της Βαρσοβιας” του Ισραηλ, δειτε 6:20 στο πιο κατω βιντεο. Για τα ανθρωπινα δικαιωματα στην Γαζα δειτε το 10:36 στο ιδιο βιντεο. 6:20 και 10:36 Το βιντεο εχει δημιουργηθει απο μια κοπελια εδω στην Καλιφορνια, στο Πλεζαντον.