Πέθανε ο ηρωικός αστυνομικός που έσωσε ζωές προσφέροντας τον εαυτό του ως όμηρο στον τρομοκράτη στη Γαλλία

Πέθανε ο ηρωικός αστυνομικός που έσωσε ζωές προσφέροντας τον εαυτό του ως όμηρο στον τρομοκράτη στη Γαλλία Facebook Twitter
1

Πέθανε ο ηρωικός αστυνομικός ο οποίος χθες παραδόθηκε στον ένοπλο τρομοκράτη ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσει ομήρους.

Ο αντισυνταγματάρχης της Χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ επέδειξε χθες ηρωισμό στη διάρκεια της κρίσης με την ομηρία από τον ένοπλο στην Τρεμπ, στη νότια Γαλλία. Δέχθηκε σφαίρες και μαχαιριές από τον δράστη και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

«Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του, τη γενναιότητά του, τη θυσία του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ο δράστης είχε ήδη σκοτώσει δύο ανθρώπους μέσα σε σουπερ-μάρκετ της περιφέρειας της Καρκασόν (νότια Γαλλία), όταν ο Αρνό Μπελτράμ, «με κίνδυνο της ζωής του», «επέλεξε να πάρει τη θέση ομήρων που κρατούνταν στο εσωτερικό του σούπερ-μάρκετ», εξήγησε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο χωροφύλακας «άφησε ανοικτό το τηλέφωνό του στο τραπέζι (...) και μόλις ακούσαμε τους πυροβολισμούς η GIGN (επίλεκτη μονάδα των δυνάμεων της τάξης) επενέβη» και σκότωσε τον δράστη της επίθεσης που δήλωνε μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, είχε εξηγήσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο Ζεράρ Κολόμπ.

«Μια πράξη ηρωισμού σαν κι αυτές που συνηθίζουν οι χωροφύλακες, οι αστυνομικοί που είναι στρατευμένοι στην υπηρεσία του έθνους», κατέληξε ο υπουργός.

Τραυματίσθηκε από δύο σφαίρες και δέχθηκε πολλές μαχαιριές από τον δράστη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μερικά λεπτά αργότερα, βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν ο χωροφύλακας, ο υπουργός είχε προσθέσει πως η πράξη του αξίζει «την αναγνώριση του Έθνους».

Ο Αρνό Μπελτράμ ανήκε στη Χωροφυλακή του Οντ (νότια Γαλλία) και προηγουμένως είχε διατελέσει διοικητής του λόχου της Αβράνς (δυτική Γαλλία) μέχρι το 2014, πριν γίνει σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικολογίας. Το 2016 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συμμετάσχει σε μια άσκηση εξομοίωσης φονικού σε σουπερ-μάρκετ της περιοχής, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Depeche du Midi.

Οι δυνάμεις της τάξης εκπαιδεύονται τακτικά μ' αυτόν τον τρόπο για να βελτιώνουν τον τρόπο που επεμβαίνουν σε περίπτωση επίθεσης.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον  Αρνό Μπελτράμ δηλώνοντας πως ο αξιωματικός «έπεσε ως ήρωας» κατά τις επιθέσεις στη νότια Γαλλία και αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους».

Επέδειξε «εξαιρετικό θάρρος και εξαιρετική αυταπάρνηση», πρόσθεσε ο Μακρόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να πάρει θέση εναντίον του Μαμντάνι: Σκέψεις για δημόσια υποστήριξη σε Κουόμο-Άνταμς

Διεθνή / Ο Τραμπ «στη μάχη» κατά του Μαμντάνι: Σκέψεις για δημόσια υποστήριξη σε Κουόμο-Άνταμς

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει στις εκλογές για τον δήμο της Νέας Υόρκης, πιέζοντας υπέρ των Αντριου Κουόμο ή Έρικ Άνταμς για να βγάλει εκτός τον δημοκρατικό υποψήφιο Ζόχραν Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα και η Κρίση στην Ταϊβάν: Πώς οι Εσωτερικές Διαιρέσεις Ενισχύουν την Επιρροή του Πεκίνου

Διεθνή / Η Κίνα και η κρίση στην Ταϊβάν: Πώς οι εσωτερικές διαιρέσεις ενισχύουν την επιρροή του Πεκίνου

Η Ταϊβάν αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις από την Κίνα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, με το πολιτικό σκηνικό να διχάζεται και κινδύνους υπονόμευσης της δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
Ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμάσει σουτιέν και «η τρανς υπάλληλος»: Η διασταύρωση των γεγονότων

Διεθνή / Ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμάσει σουτιέν και «η τρανς υπάλληλος»: Η διασταύρωση των γεγονότων

Η εταιρεία Marks & Spencer στη Βρετανία εξέδωσε ανακοίνωση συγγνώμης προς μία μητέρα και τη 13χρονη κόρη της για την «αναστάτωση» - Στη διαμάχη δεν παρέλειψε να επέμβει και η γνωστή τρανσφοβική του Χάρι Πότερ, J K Rowlling
LIFO NEWSROOM
Σε σοκ η Τουρκία: Χιλιάδες κρατικά έγγραφα εκδόθηκαν με κλεμμένες e-υπογραφές - Διάτρητο το σύστημα, συναγερμός στα υπουργεία

Διεθνή / Σκάνδαλο στην Τουρκία: Χιλιάδες κρατικά έγγραφα εκδόθηκαν με κλεμμένες e-υπογραφές - Συναγερμός σε υπουργεία

Εγκληματικό δίκτυο εξέδιδε πλαστά διπλώματα, άδειες και κρατικά έγγραφα με πλήρη νομική ισχύ - Αποκαλύψεις για παραβίαση κρίσιμων συστημάτων του Δημοσίου
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα ήδη από τον Μάιο είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αν. Μεσόγειο

Διεθνή / Η Ελλάδα είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο

Η Ελλάδα διατυπώνει στον ΟΗΕ τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο, τη θαλάσσια ασφάλεια, τις τριμερείς συνεργασίες, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και τη Συρία, εστιάζοντας στη νομιμότητα και την περιφερειακή σταθερότητα
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Διεθνή / Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκε την απόφαση, αναφέροντας ότι οι προσπάθειες στείρωσης και μεταφοράς κάποιων μπαμπουίνων είχαν αποτύχει. - «Αγαπάμε τα ζώα, μας λένε Ναζί»
LIFO NEWSROOM
Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η φιλία με τον Έπσταϊαν, ο τσακωμός με το Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά

Διεθνή / Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η σχέση με τον Έπσταϊν, ο τσακωμός με τον Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά του

Το βιβλίο με τίτλο «The Rise and Fall of the House of York» του ιστορικού Andrew Lownie εξετάζει όχι μόνο τις σχέσεις τού πρίγκιπα Άντριου με διάφορες γυναίκες , αλλά εστιάζει ιδιαίτερα στη στενή –και επικίνδυνη– φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια