Πέθανε ο ηρωικός αστυνομικός που έσωσε ζωές προσφέροντας τον εαυτό του ως όμηρο στον τρομοκράτη στη Γαλλία

Πέθανε ο ηρωικός αστυνομικός που έσωσε ζωές προσφέροντας τον εαυτό του ως όμηρο στον τρομοκράτη στη Γαλλία Facebook Twitter
1

Πέθανε ο ηρωικός αστυνομικός ο οποίος χθες παραδόθηκε στον ένοπλο τρομοκράτη ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσει ομήρους.

Ο αντισυνταγματάρχης της Χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ επέδειξε χθες ηρωισμό στη διάρκεια της κρίσης με την ομηρία από τον ένοπλο στην Τρεμπ, στη νότια Γαλλία. Δέχθηκε σφαίρες και μαχαιριές από τον δράστη και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

«Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του, τη γενναιότητά του, τη θυσία του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ο δράστης είχε ήδη σκοτώσει δύο ανθρώπους μέσα σε σουπερ-μάρκετ της περιφέρειας της Καρκασόν (νότια Γαλλία), όταν ο Αρνό Μπελτράμ, «με κίνδυνο της ζωής του», «επέλεξε να πάρει τη θέση ομήρων που κρατούνταν στο εσωτερικό του σούπερ-μάρκετ», εξήγησε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο χωροφύλακας «άφησε ανοικτό το τηλέφωνό του στο τραπέζι (...) και μόλις ακούσαμε τους πυροβολισμούς η GIGN (επίλεκτη μονάδα των δυνάμεων της τάξης) επενέβη» και σκότωσε τον δράστη της επίθεσης που δήλωνε μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, είχε εξηγήσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο Ζεράρ Κολόμπ.

«Μια πράξη ηρωισμού σαν κι αυτές που συνηθίζουν οι χωροφύλακες, οι αστυνομικοί που είναι στρατευμένοι στην υπηρεσία του έθνους», κατέληξε ο υπουργός.

Τραυματίσθηκε από δύο σφαίρες και δέχθηκε πολλές μαχαιριές από τον δράστη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μερικά λεπτά αργότερα, βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν ο χωροφύλακας, ο υπουργός είχε προσθέσει πως η πράξη του αξίζει «την αναγνώριση του Έθνους».

Ο Αρνό Μπελτράμ ανήκε στη Χωροφυλακή του Οντ (νότια Γαλλία) και προηγουμένως είχε διατελέσει διοικητής του λόχου της Αβράνς (δυτική Γαλλία) μέχρι το 2014, πριν γίνει σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικολογίας. Το 2016 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συμμετάσχει σε μια άσκηση εξομοίωσης φονικού σε σουπερ-μάρκετ της περιοχής, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Depeche du Midi.

Οι δυνάμεις της τάξης εκπαιδεύονται τακτικά μ' αυτόν τον τρόπο για να βελτιώνουν τον τρόπο που επεμβαίνουν σε περίπτωση επίθεσης.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον  Αρνό Μπελτράμ δηλώνοντας πως ο αξιωματικός «έπεσε ως ήρωας» κατά τις επιθέσεις στη νότια Γαλλία και αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους».

Επέδειξε «εξαιρετικό θάρρος και εξαιρετική αυταπάρνηση», πρόσθεσε ο Μακρόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM
Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια