Η Μπέλα Χαντίντ δηλώνει περήφανη Μουσουλμάνα και μιλά για τον πατέρα της που ήταν πρόσφυγας

Η Μπέλα Χαντίντ δηλώνει περήφανη Μουσουλμάνα και μιλά για τον πατέρα της που ήταν πρόσφυγας Facebook Twitter
5

Για τη θρησκεία, την πίστη της στο Ισλάμ αλλά και την εμπειρία του πατέρα της που ήταν κάποτε πρόσφυγας μίλησε σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της το διάσημο μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, που μέχρι σήμερα δεν είχε επιβεβαιώσει ποτέ δημοσίως το θρήσκευμά της.

Η Μπέλα, η μεγαλύτερη αδερφή της, Τζίτζι, και ο αδερφός της, Ανουάρ, είμαι μισοί Ολλανδοί μισοί Παλαιστίνιοι και παιδιά της Γιολάντα - σταρ ενός ριάλιτι σόου- και του Μοχάμεντ Χαντίντ, ενός μεγιστάνα στην αγορά ακινήτων με περιουσία που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια. Ο πατέρας τους γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και έζησε και την Συρία και στο Λίβανο πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ σε ηλικία 14 ετών. 

«Ήταν ανέκαθεν θρήσκος και πάντα προσευχόταν μαζί μας. Είμαι περήφανη που είμαι Μουσουλμάνα», λέει η Μπέλα στη συνέντευξή της στο περιοδικό Porter, στην οποία και τονίζει το πόσο μεγάλο ρόλο έπαιζε στην αναγωγή της η κληρονομιά του πατέρα της. 


Όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε για πρώτη φορά το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα τον Ιανουάριο που απαγόρευε τότε προσωρινά την είσοδο στη χώρα σε υπηκόους επτά χωρών, οι δύο διάσημε αδερφές ήταν ανάμεσα σε όσους διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Οι Μπέλα και Τζίτζι είχαν συμμετάσχει μάλιστα και στην πορεία διαμαρτυρίας «No Ban No Wall» που είχε γίνει στη Ν. Υόρκη, μαζί με συγγενείς και φίλους, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Είμαστε όλοι άνθρωποι». «Ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας όταν πρωτοήρθε στην Αμερική, οπότε όλο αυτό είναι πολύ κοντά σε μένα και τα αδέρφια μου», είχε πει τότε η Μπέλα.

Το διάσημο μοντέλο έχει μιλήσει ξανά παλιότερα για την απόφασή της να συμμετάσχει την διαμαρτυρία, εξηγώντας πως το «ποικιλόμορφο παρελθόν« της την έχει διδάξει πως όλοι οι άνθρωποι «αξίζουν σεβασμό και καλοσύνη». «Δεν θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους σαν να μην τους αξίζει καλοσύνη απλώς και μόνο λόγω της εθνικότητάς τους. Δεν είναι σωστό. Κι αυτό το μήνυμα -να είσαι συμπονετικός όποτε είναι δυνατόν- είναι τόσο σημαντικό για εμένα», είχε πει κάποτε σε συνέντευξή της στο Elle.

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM
UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
αν αυτή είναι μουσουλμάνα εγώ είμαι αστροναύτης...ζεί μια ζωή με όλη την ελευθερία του δυτικού πολιτισμού και δηλωνει περήφανη που είναι μουσουλμάνα γιαλαντζί??? που είναι η μπούργκα? η κλειτοριδεκτομή? ο γάμος με μεσήλικα σε τρυφερή ηλικία? το ξύλο και η γενικότερη κακοποίηση? η απόλυτη υποβάθμιση μόνο κ μόνο επειδή είναι γυναίκα?? ακόμα κ ο πατέρας της έχει δηλώσει ότι δεν είναι τόσο θρήσκος... γτ δε μας λέει πόσα πήρε για να κάνει τη δήλωση??? αυτές οι μοντέλες και οι celebrities πληρώνονται αδρά ακόμα και για να κρατήσουν ένα αναψυκτικό....το ότι δυτικές πετυχημένες γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ζήσει ποτέ σαν τη μέση μουσουλμάνα, δηλώνουν ότι είναι οκ να είσαι γυναίκα και πιστή στο ισλάμ με ξεπερνά...κάτι σαν τις γυναίκες χρυσαυγούλες δλδ!
Κι εσένα πού είναι η Ιερά εξέταση; Πού είναι η σφαγή των αθώων στην Αφρική με σκοπό τον εκχριστιανισμό τους; Των Ινδιάνων στην Αμερική; Των Αβορίγινων στην Αυστραλία; Φέρτε μια κολύμπα να σε βουτήξω να φύγουν τα κρίματά σου..
Δεν μπορεις να χρεωνεις την ιερα εξεταση αδιακριτως σε ολους τους χριστιανους,διοτι υπηρξε μετα το σχισμα και δεν αφορα τους ορθόδοξους.Οπως δεν αφορα στην πιστη του κανενα χριστιανο το γεγονος οτι και προ σχισματος καποιοι χρησιμοποιησαν το χρηστιανισμο ως δουρειο ιππο για γεωπολιτικους σκοπους.Βρες μου μια αναλογη φράση του ''αγαπατε αλληλους'' στη μουσουλμανικη θρησκεια,να το μάθω και εγω.
Εσύ δεν περιγράφεις το μέσο Μουσουλμάνο, αλλά το μέσο φονταμενταλιστή (ασχέτου θρησκείας). Όσο για την κλειτοριδεκτομή πραγματοποείται σε συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες και σχετίζεται με προ-ισλαμικά έθιμα. Και στη Νιγηρία το κάνει η Χριστιανική κοινότητα... Όχι ότι δεν έχουν θέματα οι μουσουλμανικές χώρες, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις όλοι να βιώνουν την ίδια θρησκεία με τον ακριβώς ίδιο τρόπο.
Οτι να ναι πρωτον περηφανη μουσουλαμανα επειδη ζει στην αμερικη αλλα ενα πραγμα μου τη σπαει οταν βγαινουν και κανουν πορειες για ανοητα πραγματα καναν πορεια για τα γυναικεια δικαιωματα και δεν ειπαν τιποτα για τα δικαιωματα γυναικων στην Μεση Ανατολη αλλα σημερα με το hashtag #EqualWageGap(που ειναι και μυθος) τα λυνουν ολα ειδικα για ενα διαταγμα το οοποιο αποκαλεσαν ρατσιστικο επειδη απετρεψε την εισοδο σε παρανομους μεταναστες ενω σε αυτο το νομοσχεδιο δεν βρισκοταν καν η Ινδονησια η χωρα με τους περισσοτερους μουσουλμανους