Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Τελευταία παράσταση για τον μεγάλο Βρετανό Ηθοποιό, Μάικλ Κέιν, όσο και για την εκλιπούσα Γκλέντα Τζάκσον στο «The Great Escaper».
0

Το Voice of Hind Rajab συγκλόνισε το Φεστιβάλ Βενετίας πριν λίγους μήνες, κερδίζοντας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την σχετική ανταπόκριση του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, «η ταινία ζωντανεύει ένα τραγικό και σημαίνον περιστατικό που κινδύνεψε να χαθεί στην μακάβρια επικαιρότητα στη Γάζα και το αναδεικνύει απλά και αποτελεσματικά, αναγκαστικά και λίγο εκβιαστικά στο συναίσθημα, φέρνοντας δάκρυα σε όσα μάτια κάνουν εικόνα ένα κορίτσι να επικοινωνεί από την κόλαση».

Tο Great Escaper αφηγείται την ίδια ιστορία με το Last Rifleman που είχαμε δει πρόπερσι στις αίθουσες, αλλά με τον Μάικλ Κέιν αντί του Πιρς Μπρόσναν στη θέση του βετεράνου της Νορμανδίας που το σκάει από το γηροκομείο για την 75η επέτειο της απόβασης. Τελευταία παράσταση για τον μεγάλο Βρετανό Ηθοποιό, όσο και για την εκλιπούσα Γκλέντα Τζάκσον, εξαιρετικό το μουσικό score του Κρεγκ Άρμστρονγκ.

Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Τα «Κάλαντα των Χριστουγέννων» είναι μια έντιμη ελληνική διασκευή της αγαπημένης ντικενσιανής «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας».

Στα Κάλαντα των Χριστουγέννων, ο Κύπριος κωμικός Λώρης Λοϊζίδης υποδύεται τον Σκρουτζ ή μάλλον τον Λυκούργο, σε μια έντιμη ελληνική διασκευή της αγαπημένης ντικενσιανής «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας». Το Christy, μία από τις πέντε φετινές υποψηφιότητες για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στο δράμα κοινωνικού ρεαλισμού και στο crowdpleaser. Το Sorda της Έβα Λιμπερτάντ κέριδσε το Βραβείο Κοινού στο Πανόραμα του περασμένου Φεστιβάλ Βερολίνου και άνοιξε το 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου .

Tέλος, το Five Nights at Freddy’s 2 διεκδικεί και πάλι τη θετική ψήφο του κοινού των multiplex, ενώ το Niko: Beyond the Northern Lights αποτελεί μια ακόμα χριστουγεννιάτικη επιλογή για το οικογενειακό κοινό.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM