H Ολλανδία απαγόρευσε στην πτήση του Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ - Έντονη αντίδραση Ερντογάν

H Ολλανδία απαγόρευσε στην πτήση του Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ - Έντονη αντίδραση Ερντογάν Facebook Twitter
4

Οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την προσγείωση της πτήσης που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ, όπως μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Ο Τούρκους υπουργός είχε προγραμματίσει να μεταβεί σήμερα στην Ολλανδία για μια συγκέντρωση υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν (σ.σ. ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία).

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως η Τουρκία αναστάτωσε τις συνομιλίες μέσω των οποίων θα επιτρεπόταν στον Τσαβούσογλου να εισέλθει στη χώρα απευθύνοντας εκκλήσεις για την πραγματοποίηση μιας μαζικής δημόσιας συγκέντρωσης.

Η τουρκική απειλή για κυρώσεις αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον Τσαβούσογλου «κατέστησε αδύνατη μια λογική λύση», ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε.

Ερντογάν: «Απομεινάρια των Ναζί, φασίστες»

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν στην απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης, ο οποίος αποκάλεσε σήμερα την Ολλανδία, «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρχές του Ρότερνταμ ανακάλεσαν την άδεια να παραστεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συγκέντρωση υπέρ των σχεδίων του Ερντογάν να επεκτείνει τις εξουσίες του, που θα τεθούν σε δημοψήφισμα τον ερχόμενο μήνα.

Και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ

σχόλια

3 σχόλια
Πραγματικά ένας από τους λόγους που αξίζει να ανήκουμε (ακόμη) στην Ευρώπη! Ελπίζω η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την αντίδραση των Ευρωπαιων απέναντι στον σουλτάνο σε όφελος μας, με όσα ψήγματα διπλωματικής ευφυΐας έχουν απομείνει