O Τζάστιν Τρουντό υπερασπίστηκε το μπουρκίνι κι απέκλεισε απαγόρευσή του

O Τζάστιν Τρουντό υπερασπίστηκε το μπουρκίνι κι απέκλεισε απαγόρευσή του Facebook Twitter
6

Θέση στο αμφιλεγόμενο ζήτημα του μπουρκίνι και την απαγόρευσή του στις παραλίες πήρε ο Τζάντιν Τρουντό, ο οποίος και υπερασπίστηκε τα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες, απορρίπτοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση νομοθετών από το Κεμπέκ για απαγόρευση της συγκεκριμένης ενδυμασίας στη χώρα.

"Στον Καναδά πρέπει να είμαστε παραπάνω από ανεκτικοί. Μπορούμε να μιλάμε για αποδοχή, ειλικρίνεια, φιλία, κατανόηση; Έχει να κάνει με το που οδηγούμαστε και τι περνάμε καθημερινά στις ποικιλόμορφες και πλούσιες κοινωνίες μας" σημείωσε ο καναδός Πρωθυπουργός έπειτα από συνάντηση του υπουργικού του συμβουλίου για την κυβερνητική ατζέντα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, κάποιοι νομοθέτες στο Κεμπέκ του Καναδά έχουν ήδη προτείνει την απαγόρευση του μπουρκίνι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας που το απαγόρευσε σε τουλάχιστον 15 πόλεις, ανάμεσά τους η Νίκαια που έγινε στόχος τζιχαντιστών στις 14 Ιουλίου, με το επιχείρημα πως έτσι θα αποφευχθεί η δημόσια αταξία. 

Στις απαιτήσεις τους ο Τρουντό απάντησε χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "αποδοχή, φιλία και κατανόηση", σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, αφήνοντας ευθείες βολές κατά της απαγόρευσης του μπουρκίνι σε Νίκαια, Κάννες και άλλες πόλεις της Γαλλίας.

"Το να ανέχεσαι κάποιον σημαίνει να σέβεσαι το δικαίωμά του να υπάρχει, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σε ενοχλεί, τόσο πολύ" τόνισε ο καναδός Πρωθυπουργός με αρκετά μεγάλη δόση ειρωνείας απέναντι στις κυβερνήσεις που διακηρύσσουν την ανεκτικότητα, αλλά κατά τα άλλα υπονομεύουν τα ατομικά δικαιώματα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM