Η ΠΓΔΜ ετοιμάζεται να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Η ΠΓΔΜ ετοιμάζεται να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα Facebook Twitter
2

Την κατασκευή ενός συρμάτινου φράχτη σε σημεία των συνόρων της με την Ελλάδα σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ, μετά από συνεδρίαση για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Μάλιστα ανέθεσε στο στρατό της χώρας να αρχίσει αμέσως όλες τις προετοιμασίες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του εδάφους στα σύνορα για το ενδεχόμενο κατασκευής φράχτη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ένας τέτοιος φράκτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων, παρά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ένα τέτοιο βήμα (κατασκευή φράχτη) θα αποτελέσει έσχατη λύση και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες περιορίσουν τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που δέχονται.

 

Οι περιορισμοί στις προσφυγικές ροές από ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσε να φέρει την ΠΓΔΜ αντιμέτωπη με το σοβαρό πρόβλημα της μακρύτερης διαμονής ανεξέλεγκτου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της, κάτι που θα ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κι εμείς από αντίδραση:1) Θα κρατήσουμε την αναπνοή μας μέχρι να αλλάξουν γνώμη.2) Θα φτιάξουμε φράχτες καθ'όλο το μήκος των συνόρων μας για να κρατήσουμε τους μετανάστες εδώ. Κι ας έρθουν μετά οι Σκοπιανοί και οι λοιποί να μας παρακαλούν γονυπετείς να ρίξουμε τους φράχτες.
Έχουν αρχίσει οι γείτονές μας χώρες να κλείνουν τις κάνουλες για τις δεξαμενές των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, σε σημείο τέτοιο που η χώρα μας ίσως σύντομα αποτελέσει έναν σωλήνα σε έκρηξη.