NSFW - Γυμνή περφόρμερ πέρασε το Σαββατοκύριακο σε στέγη στο Λονδίνο

NSFW - Γυμνή περφόρμερ πέρασε το Σαββατοκύριακο σε στέγη στο Λονδίνο Facebook Twitter
6
NSFW - Γυμνή περφόρμερ πέρασε το Σαββατοκύριακο σε στέγη στο Λονδίνο Facebook Twitter
φωτό: Lee Thomas

Το Σαββατοκύριακο, η Poppy Jackson προκάλεσε αίσθηση όταν αποφάσισε να περάσει αρκετές ώρες γυμνή σε μια στέγη στο Ανατολικό Λονδίνο.

Η περφόρμερ - η οποία παλιότερα είχε επιχειρήσει να απενοχοποιήσει την περίοδο ζητώντας από γυναίκες να της στείλουν το αίμα τους- παρέμεινε γυμνή στη στέγη των Toynbee Studios την Παρασκευή και το Σάββατο. Παρά την χαμηλή θερμοκρασία και την άβολη στάση συμπλήρωσε οκτώ ώρες την κάθε μέρα - από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.

Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε μέρος του τελευταίου πρότζεκτ της Jackson, με τίτλο «Site» το οποίο έχει σκοπό να εξετάσει ερωτήματα που σχετίζονται με την αναπαράσταση των δύο φύλων μέσα από την χρήση του σώματος στην περφόρμανς ως μια ακτιβιστή πρακτική.

NSFW - Γυμνή περφόρμερ πέρασε το Σαββατοκύριακο σε στέγη στο Λονδίνο Facebook Twitter
via @raquelwatdahell

«Το σώμα μπορεί να είναι πάρα πολλά πράγματα και ένα καταπληκτικό όχημα για να εκφράσει κάτι σχετικά με την κατάσταση της κοινωνίας - όλοι έχουν σώμα, οπότε μπορούν να σχετιστούν με αυτό κατά κάποιο τρόπο» εξηγεί.

Πολλοί περαστικοί ένιωσαν αμήχανα από την περφόρμανς ενώ κάποιοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το θέαμα. «Έμοιαζε πολύ άβολο, δεν νομίζω ότι υπήρχε κάτι ανάμεσα σε εκείνη και στη στέγη» σημειώνει η Raquel Rodrigues. «Δεν ξέρω πως τα κατάφερε- αν περπατούσα γυμνή θα με είχαν συλλάβει». 

«Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις τριγύρω, οι άνθρωποι έριχναν μια ματιά και γυρνούσαν στην δουλειά τους» προσθέτει.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM