Μαλάουι: Καθηγητής σχεδίαζε να πουλήσει έφηβη αλμπίνο για να την θυσιάσουν σε τελετή μαύρης μαγείας

Μαλάουι: Καθηγητής σχεδίαζε να πουλήσει έφηβη αλμπίνο για να την θυσιάσουν σε τελετή μαύρης μαγείας Facebook Twitter
6

Ένας εκπαιδευτικός συνελήφθη στο Μαλάουι επειδή προσπάθησε να πουλήσει μια έφηβη μαθήτρια που πάσχει από αλφισμό έναντι του ποσού των 9.700 ευρώ, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας αυτής όπου οι δολοφονίες των αλμπίνων είναι σύνηθες φαινόμενο και υποκινούνται από τις προκαταλήψεις των κατοίκων για τις "μαγικές" ιδιότητες των ανθρώπων αυτών.


Ο Φίλιπ Νγκουλούμπε, καθηγητής στο επάγγελμα, ισχυρίζεται ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κοπέλα που φοιτά στο λύκειο. Ταυτόχρονα όμως σχεδίαζε να την πουλήσει σε έναν Τανζανό έναντι 6 εκατομμυρίων κουάτσα (9.700 ευρώ), εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μορίς Τσαπόλα. Το κορίτσι επρόκειτο στη συνέχεια να σκοτωθεί και τα μέλη του θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά ως "φυλαχτά".


Ο καθηγητής συνελήφθη στην πόλη Μζούζου και κατηγορείται για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας.


Οι φόνοι των αλμπίνων είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπου τα μέλη τους ή τα οστά τους χρησιμοποιούνται σε τελετές μαύρης μαγείας για να φέρουν, υποτίθεται, πλούτο και εξουσία στους ενδιαφερόμενους. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ όρισε τον Μάρτιο έναν ειδικό με την αποστολή να ερευνήσει την υπόθεση στο Μαλάουι, την Τανζανία και το Μπουρούντι.


Ο πλήρης σκελετός ενός αλμπίνου μπορεί να στοιχίσει ακόμη και 66.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν δολοφονηθεί στο Μαλάουι εννέα πάσχοντες από αλφισμό.


Ο αλφισμός, μια κληρονομική γενετική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, το τριχωτό και τα μάτια, πλήττει περίπου έναν στους 1.200 ανθρώπους στο Μαλάουι.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM