150 μαστιγώσεις σε γυναίκα στη Σ. Αραβία επειδή οδηγούσε

150 μαστιγώσεις σε γυναίκα στη Σ. Αραβία επειδή οδηγούσε Facebook Twitter
11

Μια γυναίκα που συνελήφθη να οδηγεί στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα καταδικάστηκε σε 150 χτυπήματα με μαστίγιο και οκτώ μήνες φυλάκιση.

Η οδήγηση απαγορεύεται στο συντηρητικό κράτος της Σ. Αραβίας και φαίνεται ότι η γυναίκα δυσχέρανε περαιτέρω τη θέση της χτυπώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της.

Ως τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά το όνομα της γυναίκας και δεν έχει επιβεβαιωθεί η ποινή. Η Σαουδική Αραβία σε κάθε περίπτωση παραμένει η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου απαγορεύεται να οδηγούν οι γυναίκες.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Περιεργο....Απ'οτι ηξερα η Σαουδικη Αραβια ειναι μια χωρα πολιτικο "προτυπο",αν κρινουμε απο την απεριοριστη στηριξη,πολιτικη και στρατιωτικη,την οποιαν της παρεχουν οι "χωρες της Δυσης",και οι ΗΠΑ ειδικοτερα.Διοτι ,αν δεν ηταν ετσι,δεν θα ειχαν "εισβαλλει"εκει το ΝΑΤΟ και οι λοιποι συγγενεις για να εγκαταστησουν την Δημοκρατια στην χωρα ;Οπως εκαναν σε τοσες αλλες,απο Σερβια μεχρι Λιβυη ;Τωρα θα πει καποιος "κακοπιστος" οτι:Α.Οι γυναικες εκει δεν εχουν κανενα απολυτως πολιτικο,κοινωνικο,εκπαιδευτικο,εργατικο, η και ανθρωπινο δικαιωμα.Με δημοσια μαστιγωση τιμωρουνται και αλλα πολλα "αδικηματα" ,οπως το καπνισμα απο γυναικα !Β.Το ιδιο ισχυει και για τους -παρα πολλους- εργατες,νομιμους οικονομικους μεταναστες(Ιορδανοι,Παλαιστινιοι,Ιρακινοι κλπ),οι οποιοι απελαυνονται οποτε θελει το καθεστως,χωρις καμμια αιτιολογια.(Οποτε,δηλαδη,τολμησουν να ζητησουν κατι(αμοιβη,συνθηκες διαβιωσης) στοιχειωδως αξιοπρεπεις απο τους εργοδοτες τους)Γ.Δεν υπαρχει καμμια μορφη αιρετης αρχης,ουτε καν τοπικης.Οι παντες διριζονται απο την "κυβερνηση",την οποια,βεβαια,διοριζει ο βασιλευς.Δ.Ισχυουν σωματικες ποινες για οσους κρινεται οτι διεπραξαν αδικημα.Παλαιοτερα(δεν εχω ελεγξει τελευταια)η κλοπη ετιμωρειτο με ακρωτηριασμο του χεριου !Ε.Αυτονοητο ειναι οτι ο συνδικαλισμος απαγορευεται αυστηρα.ΣΤ.Η καταναλωση,αλλα ακομη και η απλη κατοχη, αλκοολουχου ποτου,οχι μονον απο ντοπιους αλλα και απο οποιονδηποτε ξενο πολιτη,τιμωρειται απο δημοσιο ραβδισμο μεχρι και φυλακιση.Τι απανταμε στον "κακοπιστο" ;Οτι οταν μια χωρα 'κολυμπαει'πανω σε μια θαλασσα πετρελαιου ,το οποιο εκμεταλλευονται αποκλειστικα και μονον οι μεγαλες δυτικες εταιρειες,η Δημοκρατια και τα ανθρωπινα δικαιωματα μετατρεπονται αυτοματα σε "ακρως ελαστικες εννοιες" !
Η ποινή του ραπίσματος δεν είναι καθόλου κακή, πάντως, να την εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα. Π.χ. για υπεξαίρεση κρατικού χρήματος, εθνική προδοσία, συνεργασία με τοκογλύφους, σύσταση εγκληματικών οργανώσεων με σκοπό την κατάληψη βουλευτικών εδρών, βιασμός, παιδοφιλία. Ράπισμα! Πολύ καλύτερο απ' τις δωρεάν διακοπές στον Κορυδαλλό.
Ο Πούτιν που εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες, εμφανίζεται απο τα ΜΜΕ της δημοκρατικής δύσης ώς δικτάτορας, τους πραξικοπηματίες που ανέτερψαν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο στην Ουκρανία, τους λένε δημοκράτες, το Ιρανικό καθεστώς το λένε θεοκρατικό και καταπιεστικό, για την Σαουδική Αραβία, την ανύπαρκτη δημοκρατία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχω ακούσει απολύτως τίποτα, απο τα φερέγγυα και αντικειμενικά δυτικά ΜΜΕ. Πλάκα πλάκα, θα αρχίσω να πιστεύω τον τηλεβιβλιοπώλη οτι μας ψεκάζουν.
Κι εγώ αυτό ακριβώς θα έγραφα, αγαπητέ #Λάμπρο, ότι δηλαδή οι περισσότεροι συγκεντρώνουν τα πυρά τους κατά του Ιράν, ενώ πολύ λίγα γράφονται για τη Σαουδική Αραβία, γι' αυτά τα αίσχη που γίνονται.
και όλα αυτά το 2014. ηλίθιοι αρχαίοι νόμοι ισχύουν ακόμα και η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο. Βεβαίως κανένας δεν αγγίζει τη Σαουδική Αραβία που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα τόσες δεκαετίες. Αν γινόταν σε μια άλλη χώρα (δες Ελλάδα) θα έβγαζαν ταξιδιωτικές οδηγίες κτλπ. Που είναι η λατρεμένη Αμερική να προστατέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα (όπως έκανε σε άλλες χώρες και καλά)? Που είναι ο ΟΗΕ? Συγνώμη ξέχασα πως κάποιοι τρελοί και πάμπλουτοι Σαουδάραβες ελέγχουν πετρέλαια και φυσικά αέρια...