Ο Νίκος Χατζηνικολάου θεωρεί «σπάνιας ποιότητας» τον άνθρωπο που φώναζε «σύκα» τον Μάνο Χατζιδάκι

Ο Νίκος Χατζηνικολάου θεωρεί «σπάνιας ποιότητας» τον άνθρωπο που φώναζε «σύκα» τον Μάνο Χατζιδάκι Facebook Twitter
14

Ο κύριος Χατζηνικολάου έπλεξε ακόμα μια φορά  το εγκώμιο του  Γιώργου Κουρή, εκδότη της Αυριανής, ο οποίος πέθανε χθες. Τον χαρακτήρισε εξαιρετικό εκδότη και μάλιστα «σπάνιας ποιότητας. »

 

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real FM, o συγκινημένος κ. Χαζηνικολάου είπε:

 «...Θα ξεκινήσω με μια είδηση για μια σημαντική απώλεια. Ο εκδότης Γιώργος Κουρής έφυγε σήμερα νωρίς το πρωί.(...) Παρά τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και.. παρότι είχαμε διαφωνίες δεν μου επέβαλε ποτέ τι θα πω και τι θα γράψω. Ήταν ένας εκδότης και ένας δημοσιογράφος μιας άλλης γενιάς, που την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη άποψη, την σεβόταν όσο τίποτε άλλο. Μιλώ και για τα χρόνια που εργάστηκα ως υπάλληλος στο Alter. Ποτε δεν υπήρξε προς εμένα πιεση να γραψω κάτι που δεν πιστευα και δεν ήθελα...Αυτό του το πιστώνω. Κι αυτό ήταν σπάνιας ποιότητας. Ηταν σπάνιας ποιότητας, δεν υπάρχει στο χώρο μας.Και νομίζω ότι με όποιον μιλήσεις στο χώρο μας θα πει το ίδιο.(...)
Επίσης ο τρόπος με τον οποίο γλύκαινε αυτός ο άνθρωπος, που έδινε την εντύπωση ότι ήταν σκληρός, όταν ήξερε ότι περνάς δυσκολία. Κι αυτό δείχνει ποιότητα δηλαδή να στηρίξει τον άλλο στα δύσκολα. Και βέβαια σε ό,τι αποφάσιζε να κάνει, αγωνιζόταν μέχρι τέλους, δεν παρέδιδε τα όπλα ποτέ. Ηταν ένας μάγκας στρατηγός, στη δουλειά. Σκληρός αγωνιστής, σκληρός μαχητής ακόμη και την ωρα που οι υπόλοιποι λιποψυχούσαν έμπαινε μπροστά και διεκδικούσε με ένα τσαμπουκά γνήσιο ελληνικό και κεφαλλονίτικο.
Γεια και χαρά Γιώργο Κουρή θα μου λείψουν τα κρασάκια που πίναμε και οι κεφαλλονίτικες φωνές σου όταν θύμωνες...»

  

Είναι λογικό. Ο Γιώργος Κουρής είναι ο συνεταίρος του. Τιμά τη τσέπη του.

Ας θυμίσουμε όμως στον κύριο Χατζηνικολάου τι έγραφε ο «σπάνιας ποιότητας» φίλος του για τον Μάνο Χατζιδάκι (απευθυνόμενος στον φανταστικό έξοχο αναγνώστη του):

Και συνεχίζει ο κύριος Κουρής:

 

Πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο κάθαρμα να αφήνεται ελεύθερο με λύσσα και πάθος να βρίζει με τη χυδαιότητα των οίκων ανοχής;


Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον απαίσιο εκμαυλιστή νέων, που ακούει στο ονόματα, Μάνια, Μανωλία, Μινού, Χατζηδού, ποιος επέτρεψε σ’αυτο το απόβρασμα να παίρνει το μικρόφωνο στα χέρια του και να εκθέτει οργανωτές μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης;

 

______

Και ας θυμίσουμε στον κύριο Χατζηνικολάου έναν απο τους χιλιάδες αλησμόνητους τίτλους του εκδότη που εκτιμά:

Και ας θυμίσουμε ένα από τα υψηλής αισθητικής πρωτοσέλιδά του:

Αυτός ο εκδότης είναι ο αγαπημένος εκδότης του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σού 'ρχεται να ξεράσεις από θλίψη.

TV & Media
14

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΤΑ KITΡΙΝΑ MEDIA

ΤΑ KITΡΙΝΑ MEDIA

Από την αλήστου μνήμης «Αυριανή» και το εμετικό «Μακελειό» μέχρι τις δολοφονίες χαρακτήρα μέσω στρατιών τρολ στα social media, τα κίτρινα μέσα δηλητηριάζουν διαχρονικά τη δημόσια ζωή και οδηγούν ανθρώπους στην απόγνωση, εκμεταλλευόμενα τα παραθυράκια της Δυτικής ελευθερίας της έκφρασης. Το χειρότερο: αρέσουν στον μεγάλο όχλο και συχνά χρησιμοποιούνται από την εξουσία και τους ισχυρούς για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Τι περιμένεις από έναν άνθρωπο, που ο πατέρας του παρακαλούσε επί χρόνια τη μισητή ΝΔ να βάλει το γιόκα σε μια εκλόγιμη θέση; Κουίκ Νο 2.Απλά δεν μπορεί. Κυριάρχησε για κάποια χρόνια σε μια ατάλαντη αγορά με μηδενικό ανταγωνισμό.Την ίδια ώρα που έβγαινε στο γυαλί, απέναντι του έβγαινε ο Χίος και στο άλλο ο Λιάτσος.
Καμία εντύπωση. Και για το κλείσιμο του Άλτερ, ο κύριος Χατζηνικολάου είχε ρίξει τις ευθύνες αποκλειστικά στον συνεργάτη του Κουρή και είχε απαλλάξει τον ίδιο.Αγαπητή λάιφο, πολύ καλά το παρουσιάσατε το θέμα του θανάτου, μην ακούτε όσους δήθεν ''ευαισθητούληδες'' αντέδρασαν.Κανένας νεκρός δε δικαιώνεται και μια χαρά τα έγραψε και ο κύριος Δημοκίδης στα Μικροπράγματα.Πέθανε ένας λαϊκιστής του χειρίστου είδους. Τέρμα.Δηλαδή αν αύριο-μεθαύριο πεθάνει κι αυτός εδώ: http://mikropragmata.lifo.gr/zoi/25-anatrichiastika-screenshots-ap-ta-vinteo-pou-vrethikan-ston-skliro-disko-tou-michaloliakou/και όλοι οι όμοιοί του θα πρέπει να στενοχωρηθούμε; Όχι βέβαια, ανακούφιση θα είναι.Δεν συγκρίνω τον Κουρή με τον παραπάνω, είναι φυσικά διαφορετικοί άνθρωποι αλλά εκπρόσωποι της ίδιας Ελλάδας. Αυτής που δεν θέλουμε.
Προς τι η απορία? Ο Χατζηνικολάου είναι επίσης μέρος του αυριανικου κόσμου που στην ήπια εκδοχή του λειτουργούσε υποδόρια στο χτίσιμο του αντιμνημονιακου (!) μετώπου. Ξεχνιέται η γλοιώδης συνέντευξή Τσίπρα?
Τις τελευταίες δεξαετίες πήρξε ένας πολύ απλός κανόνας: Ό,τι υποστήριζε ο Κουρής, το ακριβώς αντίθετο ήταν το σωστό και συμφέρον για την χώρα. Τώρα που μας άφησε επιτέλους χρόνους, την θέση του Κουρή την παίρνει ο ο Χατζηνικολάου.
"μάς άφησε επιτέλους χρόνους"Ζητώ συγνώμη για την διατύπωση, ήταν αρκετά άσχημη (θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη, βέβαια). Μακάρι όμως να ζούσαν 80 χρόνια--σαν τον Γ. Κουρή--και άνθρωποι πραγματικά χρήσιμοι για την κοινωνία. Δυστυχώς έζησα τον Αυριανισμό των 80s και συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι οι Κουρήδες υπήρξαν συνδημιουργοί (μαζί με πολλούς άλλους) του αριστεροδεξιού λαϊκισμού που οδήγησε στην καταστροφή της χώρας, και που αναβιώθηκε πάλι με την συνεπικουρία των Κουρήδων επί Συριζανέλ. (Τι "αναβιώθηκε", δηλαδή, αφού ποτέ δεν πέθανε, απλώς έψαχνε καινούργιο "αφήγημα" για να βγει κι από πάνω--και το βρήκε στους Τσιπροκαμμένους).
Άστα να πάνε. Τα γυμνά της Λιάνη είναι επειδή δεν έδιναν άλλα δάνεια στον Κουρή.Μην ξεχνάμε ότι με το ΑΛΤΕΡ τα φέσια σε μας ξεπέρασαν το μισό δις...
Μετά ρωτάμε πως καταλήξαμε και έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, επικαλούμενος το ηθικό πλεονέκτημά του.Ήξερε ποιους είχε απέναντί του και πόσο εύκολα θα έπειθε μια διαβρωμένη κοινωνία.Συμβολικά, τους "Κουρήδες", τους "Κωστόπουλους" και άλλους.Βέβαια, τώρα αγωνίζεται να υπερασπιστεί τα δικά του "σύμβολα", που μέσα σε μόλις 3 χρόνια σείονται τα θεμέλια τους.
Νίκο, δεν σε αναγνωρίζω. Τιμητής του δημιουργού του "αυριανισμού", δεν συγχωρείσαι για κανένα λόγο. Αντίστοιχο λάθος έκανε και ο Λαζόπουλος και τώρα προσπαθεί να επανέλθει αλλά έχει καεί στην συνείδηση του κόσμου για πάντα. Το ίδιο πλέον ισχύει και για εσένα.
οντως, μοναδικος ο Κουρης.Επι των ημερων του το alter εκανε θαυματα!Φανταστειτε οτι τα "ζουζουνια" τα κοστολογουσε 3 εκατομμυρια το επεισοδιο!
Δεν το περίμενα αυτό απο τον "να τη χέσω την Ευρώπη" Νίκο. Δεν το περίμενα από το Νίκο που σιγοντάρει την ποιο εθνολαϊκιστική/διευθαρμένη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση.Ο Κουρής δεν έχτισε καριέρα, εχτισε αισθητική-κοινωνία-χώρα ολόκληρη.
@ sn07Νομιζω πως ο Κουρης προσπαθησε να κανει καριερα με ολους τους τροπους που ειχε. Μεσω υβρης, λασπολογιας, ανηθικοτητας, χλευασμου, μισους και αλλα φρουτα του κηπου του. Περιεργη η αποψη οτι "εχτισε αισθητικη-κοινωνια-χωρα ολοκληρη" αλλα αν σκεφτουμε θα δουμε πως ο "νεοελλην" εχει παρει πολλα απο τον Κουρη. Διστυχως!