Ο Κιρ Στάρμερ ανήρτησε βίντεο για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή α λα Ντόναλντ Τραμπ

ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο Κιρ Στάρμερ κατηγορήθηκε ότι προσπαθεί να μιμηθεί τον Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok για την κρίση στη Μέση Ανατολή με τη φωνή του ίδιου να ακούγεται από πάνω και με το τραγούδι Money for Nothing των Dire Straits.

Το βίντεο ανοίγει με πλάνα που δείχνουν ελικόπτερα Royal Navy Wildcat να πετούν πάνω από το κεφάλι του, πριν μεταβεί σε σκηνές με βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη σε δράση και ένα drone να καταστρέφεται, ενώ η φωνή του Στάρμερ δηλώνει τη θέση που έχει λάβει για τη σύγκρουση.

«Η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι η προστασία του λαού μας», λέει ο Στάρμερ, ενώ στο υπόβαθρο ακούγονται οι ηλεκτρικές κιθάρες των Dire Straits.

Ο Στάρμερ αρνήθηκε να συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν, αλλά έκτοτε έχει εγκρίνει «αμυντική» δράση.

@keirstarmer

🇬🇧

♬ Follow viggenaj37 pls - 𝙑𝙄𝙂𝙂𝙀𝙉

Ο Αλ Πίνκερτον, βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, δήλωσε ότι η επιλογή του τραγουδιού, τη στιγμή που ο στρατός «ζητά επιτακτικά» το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αμυντικές δαπάνες, φάνηκε «ιδιαίτερα άστοχη».

«Ο παράνομος πόλεμος του Τραμπ στη Μέση Ανατολή δεν είναι ταινία για προώθηση, παρά το τι μπορεί να υπονοούν τα επικοινωνιακά κανάλια του [προέδρου]», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε αναρτήσεις του Λευκού Οίκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που γιόρταζαν τον βομβαρδισμό του Ιράν με ένα μοντάζ από αποσπάσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών του Χόλιγουντ.

«Η Ντάουνινγκ Στριτ φαίνεται ανίκανη να αποφύγει να παρασυρθεί στην τροχιά της διαστρεβλωμένης σύγχυσης του Τραμπ μεταξύ κινηματογραφικού μπλοκμπάστερ και διεθνούς σύγκρουσης.»

Το Πράσινο Κόμμα δήλωσε ότι το κλιπ στο TikTok «θυμίζει βίντεο που βγαίνουν από τον Λευκό Οίκο και εξυμνούν τον πόλεμο».

Όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός ενέκρινε τη μουσική που χρησιμοποιείται στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπός του είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν πρόκειται να μπω σε εσωτερικές διαδικασίες, αλλά έχετε τα λόγια του σχετικά με τη δέσμευσή του για τις αμυντικές δαπάνες».

Ο Στάρμερ δήλωσε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου τον περασμένο μήνα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα και πιο γρήγορα» για την άμυνα, αφού πέρυσι υποσχέθηκε ότι οι βασικές αμυντικές δαπάνες θα φτάσουν το 2,5% της οικονομικής παραγωγής της χώρας έως τον Απρίλιο του 2027.

Το TikTok έχει γίνει ολοένα και περισσότερο η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά ο πρωθυπουργός, του οποίου το περιεχόμενο έχει στο παρελθόν χαρακτηριστεί ως «οριακά ικανό».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να δημοσιεύσει αποσπάσματα από τηλεφωνική συνομιλία με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπου συζητούσαν το ξέσπασμα του πολέμου, με έναν πιο γενικό μουσικό ήχο στο υπόβαθρο.

Υπήρξαν επίσης εικασίες ότι η επιλογή των Dire Straits μπορεί να ήταν αποτέλεσμα αλγοριθμικής πρότασης από το ίδιο το TikTok.

Με πληροφορίες από Guardian

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM
Ο Stephen Colbert έσβησε τα φώτα του Late Show με τον Paul McCartney

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ έριξε αυλαία στο Late Show με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Το ιστορικό late-night franchise του CBS αποχαιρέτησε το κοινό του ύστερα από 33 χρόνια, με ένα φινάλε γεμάτο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Έλβις Κοστέλο, Τζον Μπατίστ, διάσημα cameos, μια μάυρη τρύπα που κατάπιε το Ed Sullivan Theater και σχεδόν καμία ευθεία αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM