#EUMemes: Οδηγίες για online shopping από την πρωτότυπη σειρά της Ε.Ε. στο Youtube

#EUMemes: Οδηγίες για online shopping από την πρωτότυπη σειρά της Ε.Ε. στο Youtube Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η #EUmemes είναι μία εναλλακτική και πρωτότυπη σειρά στο YouTube για τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε. από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που μιλάει στη γλώσσα των νέων Ευρωπαίων πολιτών. Το θέμα σε αυτό το επεισόδιο είναι η προστασία των καταναλωτών και περιλαμβάνει οδηγίες για ασφαλές online shopping, όπως και για την καταπολέμηση της εξαπάτησης του καταναλωτή. 

Στο επεισόδιο απαντώνται ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία του online shopping, τους νόμους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια των καταναλωτών, τι γίνεται όταν το τελικό προϊόν δεν ήταν αυτό που παραλάβαμε, τι χρειάζεται να προσέχουμε πριν και μετά τη αγορά, αλλά και πώς θα προστατευτούμε ως καταναλωτές στη διαδικτυακή αγορά. 

 


Τι χρειάζεται να προσέχουμε:


Όταν αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να λαμβάνουμε σαφείς πληροφορίες για το προϊόν/ υπηρεσία που επιθυμούμε, την τιμή, τα έξοδα αποστολής, και το χρόνο παράδοσης. Πάνω από όλα, όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.


Mέσω των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει δωρεάν συμβουλές και υποστήριξη και πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκστρατείες ενημέρωσης των καταναλωτών. Επιπρόσθετα, η ΕΕ διαθέτει πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες, σε όλες τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διασφαλίσουν αξιόπιστες και δίκαιες ηλεκτρονικές αγορές.


Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια #EUmemes εδώ.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM