Αγαπημένε Ζακ, αγαπημένη Zackie, χθες πήγαμε στην κηδεία σου

Αγαπημένε Ζακ, αγαπημένη Zackie, χθες πήγαμε στην κηδεία σου Facebook Twitter
Στην κηδεία όλο για κάποιον Ζαχαρία μιλούσανε οι καθωσπρέπει παρευρισκόμενοι. Εμείς σε ποιον αναφέρονταν δε γνωρίζαμε. Εμείς ξέραμε τον Ζακ και τη Zackie... Φωτ.: Fitlig
0

Αγαπημένε Ζακ, Αγαπημένη Zackie,

Πώς να ξεκινήσει κανείς ένα γράμμα προς εσένα για την απώλειά σου! Μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε αυτό που έχει συμβεί, η κουήρ κοινότητα πενθεί – ή τουλάχιστον προσπαθεί να πενθήσει μέσα σε μια συνθήκη ελληνικής σαπίλας.

Νομίσαμε πως είσαι αθάνατος, πως κάθε μέρα θα ξυπνάμε με τα καλιαρντά σου ποστς στα οποία σατίριζες με χειρουργική ακρίβεια την επικαιρότητα, με μια ανεκτίμητη ευαισθησία, αλλά και πανκ τόλμη – και είχες φυσικά, πάντα, περήφανα πολλούς haters!

Γενικά είχαμε συνηθίσει να μας μαθαίνεις πράγματα, ήσουν η δεδομένη μας κουήρ δασκάλα. Μας λείπεις ήδη πολύ. Μείναμε μόνοι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Σου 'βάλαν ακόμα και γαμπροστέφανα, αλλά ευτυχώς πρέπει να τα σχεδίασε καμιά τρελόγκα γιατί το αποτέλεσμα ήταν αρκετά drag (σου 'βάλαν και πολλή λευκή πούδρα που σ' αρέσει).

Μείνανε και οι haters φασίστες να φωνάζουν «πρεζάκια και γκέι, δεν είναι αναγκαίοι» και δεν είσαι εδώ να μας βοηθήσεις να τους γελοιοποιήσουμε, όπως πάντα το κατάφερνες.

Δεν μας μίλησες για το κουήρ πένθος ποτέ, ώστε να μας προετοιμάσεις και τώρα μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Σου έχω λίγο εκνευριστικά νέα, κρατήσου. Χθες πήγαμε στην κηδεία σου. Σε κηδεύσαν στην Ιτέα, εκεί στην υποκριτική κοινωνία που πέρασες τα εφηβικά σου χρόνια και με όλα τα χριστιανικά έθιμα στα οποία δεν πίστευες ποτέ.

Σου 'βάλαν ακόμα και γαμπροστέφανα, λάθος, αν με ρωτάς, δεδομένου τού ποιος ήσουν, αλλά ευτυχώς πρέπει να τα σχεδίασε καμιά τρελόγκα γιατί το αποτέλεσμα ήταν αρκετά drag (σου 'βάλαν και πολλή λευκή πούδρα που σ’ αρέσει).

Μαζευτήκαμε εκεί αρκετοί κουήρς, σου τραγουδήσαμε Madonna και ρίξαμε παντού glitter. Αχ και να ‘βλεπες τι συνέβη. Είχε αρκετό αέρα και το glitter πετούσε και έκανε τις θείες και τους παππούδες να αστράφτουν.

Το κάναμε Ιτέα Pride 2018, πραγματικά κρίμα που δεν ήσουν από καμιά μεριά, θα’ χες γελάσει πολύ.

Τώρα, θα μου πεις, τι δουλειά είχες εσύ να ταφείς εκεί, τόσο μακριά από την Αθήνα και ανάμεσα στα καχύποπτα επαρχιακά βλέμματα... Η δολοφονία σου έπρεπε να είναι λόγος για λαϊκό προσκύνημα, αλλά τι να σου πω, αγάπη, ξέρεις πως είναι τα οικογενειακά στην Ελλάδα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι.

Στην κηδεία όλο για κάποιον Ζαχαρία μιλούσανε, οι καθωσπρέπει παρευρισκόμενοι. Εμείς σε ποιον αναφέρονταν δεν γνωρίζαμε. Εμείς ξέραμε τον Ζακ και τη Zackie.

Βέβαια ως κουήρς είμαστε συνηθισμένοι στην προσποίηση, είναι η βασική στρατηγική επιβίωσης που μαθαίνουμε από το σχολείο. Έτσι έχουμε μεγαλώσει, κρυμμένοι, τραυματισμένοι, αποκομμένοι από τον σιχαμερό, βίαιό τους κόσμο, τον κόσμο της μαγκιάς και της αντρίλας.

Το queer community κουβαλά στη βαλίτσα του απύθμενο φόβο και ένα τραύμα πολλές φορές ασήκωτο. Φτιάχνουμε δικούς μας φανταστικούς κόσμους και ουτοπίες, γεμάτους μαντόνες και γκλίτερ και πόκεμον.

Όμως αν τολμήσουμε να διεκδικήσουμε μισό πράγμα γύρω μας, ένα συστηματικό βουνό καταπίεσης μας κατατροπώνει από παντού. Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Σκατά. Εσύ ποτέ δεν τους έκανες τη χάρη να κρυφτείς για οτιδήποτε ήσουν, γι' αυτό και σε κυνήγησαν τόσο πολύ. Παραήσουν δυνατός για να σε ανεχτούν, παραήσουν στις μάπες τους για να σ’ αφήσουν να υπάρχεις.

Και δεν τους φτάνει μια φορά να σε σκοτώσουν. Σε σκοτώνουν ξανά και ξανά και ξανά. Τα φασιστικά τέρατα που γράφουν κάτω από το προφίλ σου και κάτω απ’ τα δικά μας, οι αιμοβόροι δημοσιογράφοι που προσπαθούν να ξεσκίσουν τις σάρκες σου για λίγη τηλεθέαση (φυσικά η αγαπημένη σου Τατιάνα, το τέρας, πρωταγωνιστεί), αλλά και οι μετριοπαθείς ευυπόληπτοι πολίτες που μιλούν για τις περιουσίες των ανθρώπων, όλοι αυτοί σε σκοτώνουν, μας σκοτώνουν.

Αν ήταν στο χέρι τους θα μας σκότωναν όλους μια και καλή αλά «MAKE GREECE GREAT AGAIN». Χάρισμά σας η κωλοχώρα σας, σκουπίδια.

Ως κουήρς είμαστε συνηθισμένοι στην προσποίηση, είναι η βασική στρατηγική επιβίωσης που μαθαίνουμε από το σχολείο. Έτσι έχουμε μεγαλώσει, κρυμμένοι, τραυματισμένοι, αποκομμένοι από τον σιχαμερό, βίαιό τους κόσμο, τον κόσμο της μαγκιάς και της αντρίλας.

Α, έμαθα και το άλλο. Χθες, εξαφανίστηκε από το facebook η σελίδα σου, Zackie Oh. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, αν σου κάναν πολλά ριπόρτ ή κάποιος έδωσε την εντολή να γίνει, αλλά δεν θα το αφήσουμε αυτό έτσι.

Σε σκοτώνουν, σε σβήνουν από τον χάρτη. Οι κουήρ ζωές δε μετράνε τίποτα, είμαστε τα λάθη του συστήματός τους που θέλουν να εξαφανίσουν.

Θα ήθελα να σου υποσχεθώ πολλά, αλλά δεν ξέρω τι μπορώ. Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ πως θα δικαιωθεί η δολοφονία σου και θα τιμωρηθούν τα καθάρματα. Είμαστε όλοι ήδη απαισιόδοξοι, βλέπουμε την υπόθεση να κουκουλώνεται με συστηματικούς τρόπους.

Ούτε πως θα βελτιώσουμε την ελληνική κοινωνία όπως εσύ τόσο προσπαθούσες μπορώ να σου υποσχεθώ. Ίσως καλύτερα που δεν είσαι εδώ να δεις τα φρικτά πράγματα που γίνονται – και όχι μόνο από χρυσαυγίτες.

Η ελληνική κοινή γνώμη είναι πιο φασίζουσα από ποτέ, κάνουν γκάλοπ για το αν είχαν δίκιο που σε σκότωσαν και για το αν είναι ανεπιθύμητοι οι γκέι και οι μετανάστες ως γείτονες. Μια χώρα κυλισμένη βαθιά στον βούρκο.

Πόσο ειρωνικό και τραγικό που στη συνέντευξη που έδωσες ως Zackie είχες πει πως εσύ, περισσότερο απ’ όλους, φοβάσαι τους Έλληνες νοικοκυραίους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι, αυτοί και οι δημοσιογράφοι νομιμοποιούν τον φασισμό και σκοτώνουν ξανά και ξανά τον Γιακουμάκη, φυλακίζουν όσες τολμούν να αντισταθούν στους βιαστές τους και τώρα μετονομάζουν τη δολοφονία σου σε απλό ξυλοδαρμό. Κτήνη. Η κοινωνία των παλικαριών σε απόλυτη σήψη.

Όμως δεν θέλω να κλείσω μόνο με πεσιμισμό, ξέρω πως δεν σ' άρεσαν και τα γκρινιάρικα. Μπορώ να σου υποσχεθώ – και ως community θα βάλουμε τα δυνατά μας– πως η δουλειά σου, είτε ως Ζακ είτε ως Zackie, δεν θα ξεχαστεί, δεν θα μείνει σε κανένα περιθώριο, δεν θα αποτελέσει κάποιο μικρό υπόμνημα, αλλά θα γραφτεί με μεγάλα ροζ νέον γράμματα όπως της αρμόζει, πάνω σε τοίχους και μέσα σε drag shows, στις συνειδήσεις μας και στις συνειδήσεις των μελλοντικών κουήρ γενιών.

Μας λείπεις, σε ευχαριστούμε πολύ για όλα. REST IN POWER QUEEN ZACKIE OH!

Lgbtqi+
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM