Ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και ποτά μπορούν να έρθουν στην πόρτα σας, όπου και αν μένετε στην Αθήνα, με μια απλή online ή τηλεφωνική παραγγελία. Αυτές είναι οχτώ από τις αγαπημένες μας κάβες που κάνουν αυτήν τη στιγμή παράδοση κατ’ οίκον.

 

 

Cellier

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60 ήταν το μόνο σημείο όπου μπορούσαν οι Αθηναίοι να βρουν εμβληματικές ετικέτες όπως οι Ballantine's, VAT 69, Grand Marnier κ.λπ. Μέχρι και σήμερα, με 80 χρόνια λειτουργίας, η ναυαρχίδα των Cellier βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση φιλοξενώντας πάνω από 1.500 ετικέτες ποτού και κρασιού από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και συλλεκτικές φιάλες από τις καλύτερες οινικές χρονιές.

Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, e-shop: www.cellier.gr

Άλλα καταστήματα Cellier: Λεωφ. Κηφισίας 369, Κηφισιά / Λεωφ. Συγγρού 320, Καλλιθέα / Λεωφ. Κηφισίας 156, Νέο Ψυχικό

 

WineBox

Το WineBox δίνει έμφαση στο κρασί τόσο από τον ξένο όσο και από τον ελληνικό αμπελώνα. Οι ετικέτες που φιλοξενούνται στα ράφια του WineBox είναι 500 περίπου. Υπάρχουν αποκλειστικές εισαγωγές από οίκους του εξωτερικού και boutique οινοποιεία, όπως το Jean Paul & Benoit Droin από το Chablis, τo Champagne Duval-Leroy ή αυτό του Emile Beyer από την Αλσατία.

Ξενοκράτους 25, Κολωνάκι, e-shop: wine-box.gr

 

Kylix

Μια πραγματική wine & spirits boutique που επιλέγει και προσφέρει ό,τι καλύτερο παράγει ο ελληνικός και ο διεθνής αμπελώνας, καθώς και για μία τεράστια γκάμα επιλογών σε σπάνια ουίσκι, ρούμια, τζιν και άλλα οινοπνευματώδη από όλο τον κόσμο. Στα ράφια της θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, όμως η κάβα ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές της εισαγωγές.

Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, e-shop: www.kylix.gr

 

Mr. Vertigo

Στην κάβα αυτή θα βρείτε 1.500 ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν σε κρασιά με προέλευση από την Κρήτη, την Κεφαλλονιά, τον Λίγηρα, το Λανγκτόκ-Ρουσιγιόν και τη Σικελία, με γνώμονα πάντα την καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Επίσης, κάνουν εισαγωγές από τα Chateau Belles Graves, Champagne Pommery, Domaine Catherine Le Goeuil, Bernard Baudry, Domaine André et Mireille Tissot, Isole & Olena,Tenuta delle Terre Nere κ.α., αποκλειστικές συνεργασίες με ελληνικά κτήματα και δίνουν έμφαση σε βιοδυναμικά κρασιά.

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, www.mrvertigo.gr, (Παραγγελίες προς το παρόν μόνο τηλεφωνικά στο: 210 7250862)

 

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Cava Vinifera

Με πάνω από 600 ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό (από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αργεντινή και άλλες χώρες του Νέου Κόσμου), μεγάλη ποικιλία στα οινοπνευματώδη ποτά, εξαιρετικές γευστικές επιλογές και αξεσουάρ κρασιών, οι οινόφιλοι θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν.

Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, www.vinifera.gr, (Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο: 21 0807 7709)

 

Oak

Στα ράφια της φιλοξενεί 1.800 ετικέτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την αρχή της λειτουργίας της ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για αποκλειστικές εισαγωγές από σημαντικά κτήματα, όπως επίσης και για την απόκτηση premium ετικετών για την κάλυψη της ζήτησης από συλλέκτες. Ξεχωρίζει η αντιπροσώπευση του Castello di Ama που παράγει ένα από τα καλύτερα Chianti. Σπάνιες φιάλες, όπως η jeroboam φιάλη της Cristall No 287 ή το Premium Voyage της Martell, τραβάνε τα βλέμματα των connaisseurs.

Λ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι, e-shop: www.oakcava.gr

 

House of Wine

Tο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα «House of Wine» διαθέτει κρασί, ποτά και αξεσουάρ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 750 ελληνικές και 400 εισαγόμενες ετικέτες κρασιού που βρίσκονται αποθηκευμένες σε σωστές συνθήκες. Η κατηγοριοποίηση και οι πληροφορίες για κάθε ετικέτα είναι εξαιρετικές.

Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι, e-shop: www.houseofwine.gr

 

Cava Faidon

Το κατάστημα στη Βούλα μετράει περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Θα βρείτε πληθώρα επιλογών από κάθε οινική περιοχή της χώρας μας και κοσμοπολίτικες προτάσεις, με έμφαση στο Bordeaux, στην Ιταλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο:  21 5510 9975