8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και ποτά μπορούν να έρθουν στην πόρτα σας, όπου και αν μένετε στην Αθήνα, με μια απλή online ή τηλεφωνική παραγγελία. Αυτές είναι οχτώ από τις αγαπημένες μας κάβες που κάνουν αυτήν τη στιγμή παράδοση κατ’ οίκον.

Cellier

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60 ήταν το μόνο σημείο όπου μπορούσαν οι Αθηναίοι να βρουν εμβληματικές ετικέτες όπως οι Ballantine's, VAT 69, Grand Marnier κ.λπ. Μέχρι και σήμερα, με 80 χρόνια λειτουργίας, η ναυαρχίδα των Cellier βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση φιλοξενώντας πάνω από 1.500 ετικέτες ποτού και κρασιού από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και συλλεκτικές φιάλες από τις καλύτερες οινικές χρονιές.

Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, e-shop: www.cellier.gr

Άλλα καταστήματα Cellier: Λεωφ. Κηφισίας 369, Κηφισιά / Λεωφ. Συγγρού 320, Καλλιθέα / Λεωφ. Κηφισίας 156, Νέο Ψυχικό

 

WineBox

Το WineBox δίνει έμφαση στο κρασί τόσο από τον ξένο όσο και από τον ελληνικό αμπελώνα. Οι ετικέτες που φιλοξενούνται στα ράφια του WineBox είναι 500 περίπου. Υπάρχουν αποκλειστικές εισαγωγές από οίκους του εξωτερικού και boutique οινοποιεία, όπως το Jean Paul & Benoit Droin από το Chablis, τo Champagne Duval-Leroy ή αυτό του Emile Beyer από την Αλσατία.

Ξενοκράτους 25, Κολωνάκι, e-shop: wine-box.gr

Kylix

Μια πραγματική wine & spirits boutique που επιλέγει και προσφέρει ό,τι καλύτερο παράγει ο ελληνικός και ο διεθνής αμπελώνας, καθώς και για μία τεράστια γκάμα επιλογών σε σπάνια ουίσκι, ρούμια, τζιν και άλλα οινοπνευματώδη από όλο τον κόσμο. Στα ράφια της θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, όμως η κάβα ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές της εισαγωγές.

Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, e-shop: www.kylix.gr

Mr. Vertigo

Στην κάβα αυτή θα βρείτε 1.500 ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν σε κρασιά με προέλευση από την Κρήτη, την Κεφαλλονιά, τον Λίγηρα, το Λανγκτόκ-Ρουσιγιόν και τη Σικελία, με γνώμονα πάντα την καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Επίσης, κάνουν εισαγωγές από τα Chateau Belles Graves, Champagne Pommery, Domaine Catherine Le Goeuil, Bernard Baudry, Domaine André et Mireille Tissot, Isole & Olena,Tenuta delle Terre Nere κ.α., αποκλειστικές συνεργασίες με ελληνικά κτήματα και δίνουν έμφαση σε βιοδυναμικά κρασιά.

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, www.mrvertigo.gr, (Παραγγελίες προς το παρόν μόνο τηλεφωνικά στο: 210 7250862)

 

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Cava Vinifera

Με πάνω από 600 ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό (από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αργεντινή και άλλες χώρες του Νέου Κόσμου), μεγάλη ποικιλία στα οινοπνευματώδη ποτά, εξαιρετικές γευστικές επιλογές και αξεσουάρ κρασιών, οι οινόφιλοι θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν.

Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, www.vinifera.gr, (Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο: 21 0807 7709)

Oak

Στα ράφια της φιλοξενεί 1.800 ετικέτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την αρχή της λειτουργίας της ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για αποκλειστικές εισαγωγές από σημαντικά κτήματα, όπως επίσης και για την απόκτηση premium ετικετών για την κάλυψη της ζήτησης από συλλέκτες. Ξεχωρίζει η αντιπροσώπευση του Castello di Ama που παράγει ένα από τα καλύτερα Chianti. Σπάνιες φιάλες, όπως η jeroboam φιάλη της Cristall No 287 ή το Premium Voyage της Martell, τραβάνε τα βλέμματα των connaisseurs.

Λ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι, e-shop: www.oakcava.gr

House of Wine

Tο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα «House of Wine» διαθέτει κρασί, ποτά και αξεσουάρ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 750 ελληνικές και 400 εισαγόμενες ετικέτες κρασιού που βρίσκονται αποθηκευμένες σε σωστές συνθήκες. Η κατηγοριοποίηση και οι πληροφορίες για κάθε ετικέτα είναι εξαιρετικές.

Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι, e-shop: www.houseofwine.gr

Cava Faidon

Το κατάστημα στη Βούλα μετράει περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Θα βρείτε πληθώρα επιλογών από κάθε οινική περιοχή της χώρας μας και κοσμοπολίτικες προτάσεις, με έμφαση στο Bordeaux, στην Ιταλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο:  21 5510 9975

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ