Ζιμπάμπουε: Πάνω από 50 ελέφαντες πέθαναν σε ένα μήνα εξαιτίας της ξηρασίας

Ζιμπάμπουε: Πάνω από 50 ελέφαντες πέθαναν σε ένα μήνα εξαιτίας της ξηρασίας Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 55 ελέφαντες πέθαναν από την πείνα ή τη δίψα σε διάστημα ενός μήνα στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής της Ζιμπάμπουε.

Πρόκειται για θύματα της μεγάλης ξηρασίας που πλήττει τη χώρα και του υπερπληθυσμού των θηλαστικών. «Το πάρκο Χουάνγκε σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει 15.000 ελέφαντες, όμως υπάρχουν εκεί περισσότεροι από 50.000 αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει εκεί επαρκής τροφή και νερό εξαιτίας της ξηρασίας» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας προστασίας της άγριας ζωής Τινάσε Φαράουο.

«Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι ελέφαντές μας είναι η εξαφάνιση του περιβάλλοντός τους» υπογράμμισε, προσθέτοντας «η κατάσταση είναι τρομαχτική, έχουμε απεγνωσμένα ανάγκη από βροχή».

Όπως και η υπόλοιπη νότια Αφρική, η Ζιμπάμπουε βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και καιρό με επεισόδια ξηρασίας τα οποία επιδεινώνει η υπερθέρμανση του πλανήτη, που επηρεάζει την επισιτιστική ασφάλεια του πληθυσμού και της πανίδας.

Το φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σφοδρό αυτήν την χρονιά, επιδεινώνει η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα. Ο ΟΗΕ πρόσφατα υπολόγισε σε 7,7 εκατομμύρια τον αριθμό των ανθρώπων που θα απειληθούν από την πείνα έως τον Ιανουάριο στη Ζιμπάμπουε, ήτοι σχεδόν οι μισός πληθυσμός της χώρας.

Αναζητώντας απεγνωσμένα τροφή, πολλοί ελέφαντες εγκατέλειψαν τα πάρκα τους και εφόρμησαν εναντίον χωριών, όπου προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και έθεσαν σε κίνδυνο τον πληθυσμό. Τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια από τις επιθέσεις των μεγάλων θηλαστικών, σύμφωνα με τις αρχές.

Με πληροφορίες από AFP/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM