Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι για τη Ζαπορίζια: «Πυρηνική τρομοκρατία από τη Ρωσία, Ευρωπαίοι, σας παρακαλώ, ξυπνήστε»

Ζελένσκι: «Πυρηνική τρομοκρατία από τη Ρωσία, Ευρωπαίοι, σας παρακαλώ, ξυπνήστε» Facebook Twitter
0

«Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη καίγεται αυτή τη στιγμή», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που ανάρτησε νωρίτερα στο Twitter.

Κατηγόρησε τους Ρώσους ότι σκόπιμα χτύπησαν προς τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου της Ζαπορίζια χρησιμοποιώντας τανκς εξοπλισμένα με θερμική απεικόνιση.

Επικαλούμενος ο Ουκρανός Πρόεδρος την «παγκόσμια καταστροφή» στο Τσερνόμπιλ το 1986, προειδοποίησε ότι οι συνέπειες μιας κατάρρευσης στη Ζαπορίζια θα είναι πολύ χειρότερες.

«Ευρωπαίοι, σας παρακαλώ ξυπνήστε. Πείτε στους πολιτικούς σας ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία» είπε κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι σε επαφή με ηγέτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, τη Γερμανία και την Πολωνία, καθώς και με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, αλλά κάλεσε τους απλούς πολίτες να σημάνουν συναγερμό και με τους δικούς τους πολιτικούς.

«Η ρωσική προπαγάνδα έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι θα κάλυπτε τον κόσμο με πυρηνική τέφρα. Τώρα αυτό δεν είναι απλώς μια προειδοποίηση, αυτό είναι πραγματικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Προειδοποιούμε όλο τον κόσμο για το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα εκτός της Ρωσίας δεν άνοιξε ποτέ πυρ εναντίον πυρηνικών εργοστασίων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας, η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

»Αυτό το κράτος τρομοκράτης καταφεύγει τώρα στην πυρηνική τρομοκρατία», κατήγγειλε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Με πληροφορίες του BBC/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ