No.1

Υπόθεση Γουάινστιν: Νέα καταγγελία σε βάρος του υπόδικου παραγωγού

Υπόθεση Γουάινστιν: Νέα καταγγελία σε βάρος του υπόδικου παραγωγού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένα πρώην μοντέλο από την Πολωνία, κατήγγειλε ότι ο υπόδικος κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, της επιτέθηκε σεξουαλικά το 2002, όταν εκείνη ήταν 16 ετών. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN εκπρόσωπος της Kaja Sokola κατέθεσε την καταγγελία στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η Kaja Sokola, που στην ομαδική αγωγή εναντίον του Γουάινστιν αναφέρεται απλά ως «Τζέιν Ντόου», επέλεξε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της και να μη συμμετάσχει στην ομαδική αγωγή, μετά την ανακοίνωση της σύναψης εξωδικαστικού συμβιβασμού, ύψους 25 εκατ. δολαρίων, μεταξύ του παραγωγού και περίπου 25 ηθοποιών και υπαλλήλων του, που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από αυτόν.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι αυτός ο διακανονισμός είναι δίκαιος. Οι δράστες δεν λογοδοτούν, η αποζημίωση των θυμάτων είναι ελλιπής και εκατομμύρια δολάρια χορηγούνται σε ανθρώπους που πιστεύω ότι διευκόλυναν τον Γουάινστιν στην παραβατική συμπεριφορά του», δήλωσε η Sokola την Πέμπτη. «Γι' αυτόν τον λόγο, καταθέτω επωνύμως τη δική μου αγωγή, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης για τα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά».

Στην αγωγή της, η Sokola περιγράφει ένα συμβάν του 2002, όταν, όπως ισχυρίζεται ο Γουάινστιν, της υποσχέθηκε να τη συνοδεύσει σε γεύμα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητήσουν τη σταδιοδρομία της. Τελικά, όμως, την οδήγησε στο διαμέρισμά του.

Εκεί, «επιθετικά και απειλητικά» απαίτησε σεξουαλική συνεύρεση, τη διέταξε να βγάλει τα ρούχα της και την εξανάγκασε να τον αγγίξει ενώ την άγγιζε και αυτός. Σύμφωνα με το CΝΝ η Sokola κατήγγειλε πως ένιωσε «τρομαγμένη» και πως «δεν είχε πλέον έλεγχο του σώματός της». Κατά το περιστατικό η Sokola ανέφερε ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν την απειλούσε και της έλεγε πως εκείνος «έφτιαξε» την καριέρα της Πενέλοπε Κρουζ και της Γκουίνεθ Πάλτροου και πως καμία δεν θα τα κατάφερνε χωρίς εκείνον. 

«Εξαιτίας του Χάρβεϊ Γουάινστιν αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τα όνειρά μου για μια καριέρα στον κινηματογράφο», τόνισε η Sokola. «Έμαθα ότι κάποιες πληγές δεν κλείνουν ποτέ. Η μνήμη της σεξουαλικής κακοποίησης είναι σαν την ουλή που μένει ύστερα από ένα έγκαυμα. Όμως, επειδή το τραύμα είναι στην ψυχή, είναι αόρατο για όλους, εκτός από το θύμα. Αποκαλύπτοντας την ουλή μου, ελπίζω ότι θα ενθαρρύνω και άλλους να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Douglas Wigdor, δήλωσε: «Ενώ άλλοι ίσως αποφάσισαν να συμβιβαστούν, κάτω από τους πλέον προσβλητικούς και μονομερής όρος, πιστεύουμε πως αυτή η κίνηση θα ενθαρρύνει άλλα θύματα και τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να έρθουν μαζί μας όσο συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν απέναντι στα πεπραγμένα του». 

Με πληροφορίες από Guardian/CNN

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM