Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τα περί στροφής Σόιμπλε για τον ESM

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τα περί στροφής Σόιμπλε για τον ESM Facebook Twitter
0


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε διέψευσε τη φημολογία που κάνει λόγο για μεταστροφή της γερμανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της λεγόμενης κοινοτικοποίησης του χρέους -για παράδειγμα με την έκδοση ευρωομολόγων- στην Ευρώπη. «Η θέση του γερμανού υπουργού Οικονομικών δεν έχει αλλάξει. Δεν προετοιμάζουμε νέα ταμεία δισεκατομμυρίων», ανέφερε εκπρόσωπός του σήμερα στο Βερολίνο.


Όπως είπε ο ίδιος, η Γερμανία εργάζεται μεν προς την κατεύθυνση της περαιτέρω εμβάθυνσης της Ευρωζώνης, «γι΄ αυτό όμως δεν χρειάζονται νέα κοινά χρέη ή ευρωομόλογα». Κάθε χώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να δρομολογεί και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται και να έχει ιδία ευθύνη γι΄ αυτές.


Το δημοσίευμα της Bild

Στο άρθρο στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Bild υπογραμμίζει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε «ήταν ανέκαθεν κατά των κοινών χρεών (όπως τα ευρωομόλογα) αλλά και νέων επενδυτικών προγραμμάτων για το νότο. Όχι όμως πια».


Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild που δεν κατονομάζει τις πηγές της, ο Β. Σόιπμλε σχεδιάζει για μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου τη δημιουργία ενός νέου ταμείου δισεκατομμυρίων «εν είδει γερμανικής υπαναχώρησης έναντι του γάλλου προέδρου Μακρόν».

«Το σχέδιο: ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης ESM (διαθέτει 80 δις ευρώ, 22 εξ'αυτών χρήματα γερμανών φορολογουμένων) προτείνεται να γίνει ένα είδος πρόσθετου προϋπολογισμού της ΕΕ. Το νέο σε αυτή την πρόταση θα ήταν ότι οι χώρες μέλη θα μπορούν να τον αξιοποιούν όχι μόνον σε περιπτώσεις χρεοκοπίας, αλλά και για να δίνουν –σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες- ώθηση στην ανάπτυξη, όπως επίσης και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών!».



Σύμφωνα με την Bild, με τον τρόπο αυτό η Γερμανία θα διέθετε «από την πίσω πόρτα χρήματα φορολογούμενων, για να συνδράμει τις Ιταλία, Γαλλία κτλ. στο να επιτύχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Ασαφές παραμένει εάν και πότε θα πρέπει να επιστρέφονται αυτά τα χρήματα. Σε αντάλλαγμα ο Σόιμπλε θέλει να διασφαλίσει μέσω του ESM μεγαλύτερη επιρροή στους προϋπολογισμούς (χρέη και οικονομική πολιτική) των άλλων χωρών της Ευρωζώνης».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM