Υπέρ του Brexit οι Βρετανοί

Υπέρ του Brexit οι Βρετανοί Facebook Twitter
6

H εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, καταγράφει προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία ORB για λογαριασμό της εφημερίδας The Independent.

Η δημοσκόπηση της ORB διεξήχθη σε δείγμα 2.014 ενηλίκων σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία μέσω διαδικτυακής ψήφου το διάστημα 24- 25 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Ιndependent, η υποστήριξη της εκστρατείας υπέρ του Brexit έχει αυξηθεί κι ανέρχεται στο 52% έναντι 48% έναν μήνα πριν, ενώ η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ έχει καταγράψει πτώση και βρίσκεται πλέον στο 48% από 52% πριν από ένα μήνα.


«Από τον περασμένο μήνα έχουμε καταγράψει μία μετατόπιση της κοινής γνώμης υπέρ του Brexit» επισήμανε ο Τζόνι Χιλντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ORB International σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Ο δημοφιλής δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι αψηφά τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ωστόσο το 60% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του ORB δήλωσε ότι η απόφαση του Τζόνσον πιθανόν δεν συνέβαλε περισσότερο στην ψήφο τους υπέρ του Brexit.


Το 26% δήλωσε ότι η απόφαση του Τζόνσον κατέστησε πιο πιθανή την ψήφο τους υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Το 50% των ερωτηθέντων σημείωσε επιπλέον ότι η οικονομία είναι σημαντικότερο θέμα από τη μετανάστευση όταν κλήθηκαν να διευκρινίσουν με τι κριτήρια θα ψηφίσουν ενώ το 37% διαφώνησε.




6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM