Ξεκίνησε η δίκη του Peter Nygard- Ο μεγιστάνας της μόδας κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Πίτερ Νάιγκαρντ: Για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορείται ο μεγιστάνας της μόδας - Ξεκίνησε η δίκη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου
0

Ξεκίνησε η δίκη του πρώην μεγιστάνα της μόδας, Peter Nygard στον Καναδά, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις,  sex trafficking και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 82χρονος σήμερα Peter Nygard χρησιμοποίησε «τη δύναμη και την ιδιότητά του» για να επιτεθεί σεξουαλικά σε τουλάχιστον πέντε γυναίκες από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2005. Οι γυναίκες αυτές ήταν τότε από 16 έως 28 ετών. 

Από την πλευρά του, ο Peter Nygard αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος και για τις πέντε κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων. 

Ωστόσο, οι δικηγόροι των πέντε γυναικών κατηγόρησαν ευθέως τον Nygard ότι προσέφερε δουλειές ή ξεναγήσεις στο Τορόντο για να τις παρασύρει στα γραφεία του στο και να τους επιτεθεί. 

Και οι πέντε γυναίκες που καταγγέλλουν τον Peter Nygard, αναμένεται να καταθέσουν κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Ο Peter Nygard αντιμετωπίζει επίσης αντίστοιχου τύπου κατηγορίες στο Κεμπέκ αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να περάσει δίκη και στο Κεμπέκ μέσα στο 2024 ενώ θα εκδοθεί στις ΗΠΑ μόλις ολοκληρωθούν οι ποινικές του υποθέσεις στον Καναδά.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο πολυεκατομμυριούχος εμπλέκεται σε «ένα σχέδιο εγκληματικής συμπεριφοράς επί δεκαετίες, στο οποίο υπήρξαν δεκάδες θύματα» στις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από BBC

-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM