Πίτερ Νάιγκαρντ: Ο μεγιστάνας της μόδας παραμένει στη φυλακή- Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για εγγύηση

Πίτερ Νάιγκαρντ: Ο μεγιστάνας της μόδας παραμένει στη φυλακή- Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για εγγύηση Facebook Twitter
Φωτογραφία του Πίτερ Νάιγκαρντ σε κατάστημα της εταιρείας του (Πηγή φωτό EPA)
0

Δικαστήριο στον Καναδά απέρριψε το αίτημα του Πίτερ Νάιγκαρντ για αποφυλάκιση με εγγύηση. Ο μεγιστάνας της μόδας είναι ήδη σχεδόν δύο μήνες στη φυλακή.

Ο Νάιγκαρντ- ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον Καναδά- συνελήφθη στο Γουίνιπεγκ στις 14 Δεκεμβρίου, έπειτα από αμερικανικό αίτημα, υπό τη συνθήκη έκδοσης μεταξύ των δύο χωρών. Ο 79χρονος κατηγορείται στις ΗΠΑ για sex trafficking και άλλα εγκλήματα που αφορούν δεκάδες γυναίκες και ανήλικες.

Η δικαστής Σον Γκρίνμπεργκ του δικαστηρίου του Γουίνιπεγκ τόνισε πως δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στον Νάιγκαρντ για την τήρηση του όρου να μην έρθει σε επαφή με τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει, καθώς έχει αγνοήσει και στο παρελθόν δικαστικές εντολές.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι λόγω της κακής υγείας του είναι ευάλωτος σε περίπτωση που μολυνθεί από τον κορωνοϊό στη φυλακή. Όμως, η δικαστής παρατήρησε πως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα πληρεί τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί.

Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς τόνιζαν πως οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές για να αφεθεί ελεύθερος. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πλήρως τις αποδείξεις για την υπόθεση στους Καναδούς και το καναδικό αντίστοιχο υπουργείο πρέπει να αποφασίσει αν θα γίνει επίσημη ακρόαση για την έκδοση του Νάιγκαρντ στις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Νάιγκαρντ

Ο Πίτερ Νάιγκαρντ γεννήθηκε στη Φινλανδία και μεγάλωσε στη Μανιτόμπα του Καναδά. Με την εταιρεία ρούχων που δημιούργησε έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα.

Ο μεγιστάνας, που ταξίδευε ανάμεσα στα πολλά σπίτια του με ιδιωτικό τζετ και συνοδεία νέων γυναικών, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την επιρροή, τα χρήματα και τους εργαζομένους της εταιρείες του, για τη «στρατολόγηση» θυμάτων- ενήλικων και ανήλικων γυναικών- επί 25 χρόνια, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τις Μπαχάμες. Στόχος του η σεξουαλική ικανοποίηση του ίδιου και των γνωστών του.

Πέρυσι παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Nygard International, μετά την έφοδο του FBI στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Υόρκη και στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Οι δικηγόροι του λένε ότι από τότε έχασε όλα του τα χρήματα, ενώ η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ.

Το σύστημα εγγύησης του Καναδά

Στον Καναδά το σύστημα της αποφυλάκισης με εγγύηση είναι διαφορετικό από τις ΗΠΑ και δεν περιλαμβάνει την κατάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται ο κατηγορούμενος να βρει έναν ή περισσότερους «εγγυητές»- συνήθως συγγενή ή φίλο- που δηλώνουν ενέχυρο, συνήθως κάποιο περιουσιακό στοιχείο. Κυρίως όμως συμφωνούν να επιβλέπουν τον κατηγορούμενο, διασφαλίζοντας ότι ακολουθεί όλους τους όρους της εγγύησης που έχει θέσει το δικαστήριο και συμφωνούν να ειδοποιήσουν την αστυνομία για όποιες παραβάσεις.

Στην περίπτωση του Νάιγκαρντ, κανένα από τα 10 παιδιά του, πρώην συντρόφους ή τα στελέχη που βοήθησαν να δημιουργήσει την εταιρεία του δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ως εγγυητές. Αντίθετα, εμφανίστηκαν ένας πρώην υπεύθυνος εργοταξίου που έχει καταδικαστεί για διακίνηση κοκαΐνης και ένας υπάλληλος του Νάιγκαρντ που επιβλέπει τη διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας του.

Με πληροφορίες από Guardian, NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ: Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το θέαμα

Το εμβληματικό νεολιθικό μνημείο προσελκύει κάθε χρόνο στο θερινό ηλιοστάσιο πλήθη επισκεπτών που γοητεύονται από τη μοναδική του ατμόσφαιρα και τη συμβολική του αρχιτεκτονική
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM