Ξαβιέ Μπετέλ: Δεν έγινα γκέι επειδή είδα το Modern Family- Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή, η προκατάληψη είναι

Ξαβιέ Μπετέλ: Δεν έγινα γκέι επειδή είδα το Modern Family- Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή, η προκατάληψη είναι Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, επέκρινε σφοδρά τον νέο νόμο της Ουγγαρίας κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, μιλώντας για τη δική του ζωή. 

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή. Ξέρετε, δεν ξύπνησα απλά μια μέρα, αφού είχα παρακολουθήσει κάποια διαφήμιση ή το Modern Family και απλά έγινα γκέι. Δεν είναι έτσι η ζωή. Η ζωή είναι… είναι μέσα μου. Δεν είναι κάτι που επέλεξα», δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. 

Ο νέος ουγγρικός νόμος, που έχει προκαλέσει κατακραυγή στην ΕΕ, απαγορεύει το περιεχόμενο που αφορά την ομοφυλοφιλία ή τον επαναπροσδιορισμό φύλου σε σχολικό υλικό, τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες ή διαφημίσεις που απευθύνονται σε άτομα έως 18 ετών. 

«Το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου είναι ήδη πολύ δύσκολο, οπότε το να στιγματίζεσαι είναι… πάει πολύ», σχολίασε ο Μπετέλ, o πρώτος ηγέτης της ΕΕ που παντρεύτηκε άτομο του ίδιου φύλου. 

«Το πιο δύσκολο πράγμα για εμένα ήταν να αποδεχθώ τον εαυτό μου όταν συνειδητοποίησα ότι ήμουν ερωτευμένος με ένα άτομο του ίδιου φύλου. Ήταν δύσκολο να το πω στους γονείς μου, δύσκολο να το πω στην οικογένειά μου. Βλέπω πόσο πολλοί νέοι άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή δεν το αποδέχονται αυτό», δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. 

Παράλληλα αντέδρασε στο γεγονός ότι ο ουγγρικός νόμος συνδέει την ομοφυλοφιλία και την παιδοφιλία. «Ήμουν νέος, ήμουν ομοφυλόφιλος. Είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν είμαι τόσο νέος τώρα, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου κίνδυνο», δήλωσε ο 48χρονος. 

«Το να σε κατηγορούν σε εθνικό επίπεδο, να θεωρούν ότι δεν είσαι φυσιολογικός, το να θεωρείσαι ένας κίνδυνος για τους νέους ανθρώπους… είναι το να μην συνειδητοποιείς πως το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή. Αλλά το να έχεις προκατάληψη είναι επιλογή και θα μείνω προκατειλημμένος απέναντι στην προκατάληψη. Και αυτή θα είναι σήμερα η μάχη μου», τόνισε και διεμήνυσε στον Ούγγρο ομόλογό του ότι η Ευρώπη δεν αφορά μόνο τους νόμους και τις επιδοτήσεις, αλλά και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.  

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την τρυφερή σχέση του Αμερικανού προέδρου με την σύζυγό του, το μυστικό της επιτυχίας του μακροχρόνιου γάμου τους και τον δυναμικό ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ