Σχόλια έχει προκαλέσει στην Τουρκία βίντεο στο οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εμφανώς κουρασμένος. 

 

Ο Τούρκος πρόεδρος, έπειτα από τη διήμερη επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, απευθύνθηκε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέλη του κόμματός του, ΑΚP. 

 

Σε αυτό το βίντεο, ο Ερντογάν φαινόταν κουρασμένος, ενώ κάποια στιγμή φάνηκε να μην μπορεί να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια του. Το βίντεο αυτό παραμένει αναρτημένο στον λογαριασμό του προέδρου της Τουρκίας στο Twitter, παρότι έχει προκαλέσει σχόλια για την κατάσταση του Ερντογάν. 

 

Δείτε το στιγμιότυπο στο 8:30 του βίντεο

 

Μάλιστα, αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Haber Turk άσκησε σφοδρή κριτική σε εκείνους που επέτρεψαν να κυκλοφορήσει το βίντεο χωρίς να κοπούν στο μοντάζ οι συγκεκριμένες εικόνες. 

 

«Η μετάδοση αυτών των εικόνων είναι πραγματικά ρεζίλι. Θα καταλάβαινα αν ήταν ζωντανή μετάδοση. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Αλλά γυρίστηκε και μετά μονταρίστηκε», έγραψε ο Φατίχ Αλταϊλί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. 

 

«Το να δείχνεται μία τέτοια κατάσταση σε ένα βίντεο είναι πολύ, πολύ κακό. Αυτό δείχνει σαφώς ότι κάποιος πολύ κοντά στον πρόεδρο προσπαθεί να τον φέρει σε δύσκολη κατάσταση, προσπαθώντας να τον κάνει να φαίνεται αδύναμος. Αυτό είναι απαράδεκτο. Νομίζω ότι είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας», έγραψε ακόμη ο αρθρογράφος. 

 

Όσο για το περιεχόμενο του μηνύματος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τόνισε ότι η Άγκυρα θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια «για την αναγνώριση του κράτους των Τουρκοκυπρίων, το συντομότερο δυνατόν». 

 

Ακόμη, δήλωσε ότι η μόνη απαίτηση των Τουρκοκυπρίων στις διεθνείς συζητήσεις για το Κυπριακό είναι «να αναγνωριστεί το κυρίαρχο κράτος τους». «Όλες οι άλλες προσφορές και προτάσεις δεν είναι πλέον βάσιμες», ανέφερε χαρακτηριστικά.