Τζέφρι Έπσταϊν: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φύλαγαν το κελί του

Τζέφρι Έπσταϊν: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φύλαγαν το κελί του Facebook Twitter
1

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν επιφορτιστεί με τη φύλαξη του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν στο κελί του, τη νύχτα του θανάτου του. 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι πλαστογράφησαν έγγραφα, τα οποία πιστοποιούσαν ότι έκαναν τις περιπολίες τους, κάτι το οποίο δεν συνέβη. Ο θάνατος τη 10η Αυγούστου σε μια ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης του Τζέφρι Έπσταϊν σήμανε το ντε φάκτο τέλος των διώξεων σε βάρος του, που κατηγορείτο ότι είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μανχάταν, οι δύο φύλακες, ο Τόβα Νόελ, 31 ετών και ο Μάικλ Τόμας 41 ετών δεν «έκαναν τις περιπολίες» που έπρεπε να κάνουν τη νύχτα της 9ης προς 10 Αυγούστου.

«Έμειναν στο γραφείο τους, σέρφαραν στο διαδίκτυο και περιφέρονταν στα ίδια σημεία της μονάδας τους», επισημαίνει ο εισαγγελέας σε ένα δελτίο Τύπου. «Για να κρύψουν τις παραλείψεις τους, ο Νόελ και ο Τόμας υπέγραψαν πλαστά πιστοποιητικά που επιβεβαίωναν ότι είχε κάνει πολλές περιπολίες για την καταμέτρηση των κρατουμένων, κάτι που δεν συνέβη», σημειώνει ο εισαγγελέας.

Καμία περιπολία δεν έγινε μεταξύ 22.30 το βράδυ της 9ης Αυγούστου και 06.30 το πρωί της 10ης Αυγούστου, την ώρα που το πτώμα του Έπσταϊν εντοπίστηκε στο κελί του, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Λίγες ημέρες μετά, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ κατήγγειλε «σοβαρές» δυσλειτουργίες στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο διευθυντής της φυλακής Metropolitan Correctional Center μετατέθηκε και οι δύο φύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια