Τσαβούσογλου: «Θα αγοράσουμε και άλλους S - 400 αν οι ΗΠΑ δεν μας πουλήσουν Patriot»

Τσαβούσογλου: «Θα αγοράσουμε και άλλους S - 400 αν οι ΗΠΑ δεν μας πουλήσουν Patriot» Facebook Twitter
0

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε η πως η Τουρκία μπορεί να ψάξει «αλλού» αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. 

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επίσης πρόσθεσε πως η χώρα του θα εξετάσει την αγορά και άλλων ρωσικών S - 400 ή άλλων αντίστοιχων συστημάτων για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της δεν μπορέσει να αγοράσει τους αμερικανικούς Patriot. 

Σχολίασε πως η νέα προσφορά των ΗΠΑ για τους Patriot «ήταν πιο λογική» από την προηγούμενη, όμως και πάλι δεν κάλυψε τις τουρκικές προσδοκίες.  

Συγκεκριμένα, για τα F-35 ο Τσαβούσογλου επεσήμανε πως «αν δεν παραδοθούν θα είμαστε σε μία θέση να αγοράσουμε από αλλού τα αεροπλάνα που χρειαζόμαστε». 

"If F-35s are not delivered, I would be placed in a position to buy the planes I need elsewhere."

Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε πως η Ρωσία είναι «ανοιχτή» σε μια δεύτερη πώληση προς την Τουρκία. 

«Η Ρωσία έχει τις σχετικές δεξιότητες και τεχνολογίες καi φυσικά αναζητά να επεκτείνει την στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με άλλες χώρες. Είναι μια τελείως φυσιολογική διαδικασία», είπε ο Πεσκόφ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Shutdown στις ΗΠΑ: Πέντε λόγοι που «τραυματίζεται» η οικονομία - Απειλή για μείωση του ΑΕΠ

Διεθνή / Shutdown στις ΗΠΑ: Πέντε λόγοι που «τραυματίζεται» η οικονομία - Απειλή για μείωση του ΑΕΠ

Η διακοπή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης απειλεί το ΑΕΠ κατά 7-14 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εργαζόμενοι χάνουν πληρωμές και πολλές πολιτείες προχωρούν σε μήνυση
LIFO NEWSROOM