Τρανς κρατούμενη μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ

Τρανς κρατούμενη μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ. / EPA
0

Τρανς κρατούμενη μήνυσε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του νέου διατάγματος, με το οποίο παύεται η μεταφορά τρανς φυλακισμένων σε γυναικείες φυλακές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τις πρώτες κιόλας ημέρες του στον Λευκό Οίκο, έκανε πραγματικότητα όλα όσα είχε προαναγγείλει προεκλογικά, με στόχο τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, υπογράφοντας νέο διάταγμα, με το οποίο εμποδίζει ουσιαστικά τα τρανς άτομα να έχουν πρόσβαση σε χώρους που συνάδουν με την ταυτότητα φύλου τους.

Η αγωγή της τρανς κρατούμενης, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Maria Moe, κατατέθηκε σε δικαστήριο της Βοστώνης την Κυριακή 26 Ιανουαρίου από την οργάνωση GLBTQ Legal Advocates & Defenders, εκ μέρους της.

Η μήνυση αναφέρει χαρακτηριστικά πως ενώ είχε ενημερωθεί ότι μεταφέρεται από γυναικείες φυλακές, όπου βρισκόταν από τη σύλληψή της, σε ανδρικές, τελικά κρατείται σε απομόνωση και της είπαν ότι ο λόγος ήταν «το εκτελεστικό διάταγμα».

Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν, δήλωσαν ότι αν μεταφερθεί, θα διατρέχει «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο παρενόχλησης, κακοποίησης, βίας και σεξουαλικής επίθεσης». Ανησυχούν επίσης ότι η Moe θα μπορούσε να υποβληθεί σε «σωματική έρευνα από άνδρες σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

«Μπορεί να αναγκαστεί να κάνει ντουζ σε πλήρη θέα των φυλακισμένων ανδρών και αναμενόμενα θα βιώσει επιδεινούμενη δυσφορία φύλου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη, συμπεριλαμβανομένων των δραματικά αυξημένων ποσοστών αυτοκτονίας και κατάθλιψης», αναφέρεται παράλληλα.

Οι δικηγόροι της, ισχυρίστηκαν επίσης ότι οποιαδήποτε μεταφορά θα παραβίαζε την όγδοη τροπολογία του Συντάγματος, η οποία απαγορεύει τη σκληρή τιμωρία. Έχει ήδη υποστεί σημαντική δυσφορία, γεγονός που εγείρει επίσης σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευημερία της στο μέλλον», καταλήγει.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Madonna κατά Τραμπ: «Σιγά- σιγά διαλύει όλες τις ελευθερίες που έχουμε»

Διεθνή / Madonna κατά Τραμπ: «Σιγά- σιγά διαλύει όλες τις ελευθερίες που έχουμε»

Η βασίλισσα της ποπ και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, προέτρεψε τους οπαδούς της να μην το βάλουν κάτω, καταγγέλλοντας τον καταιγισμό εκτελεστικών διαταγμάτων του νέου προέδρου
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM