Τρανς κρατούμενη μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ

Τρανς κρατούμενη μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ. / EPA
0

Τρανς κρατούμενη μήνυσε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του νέου διατάγματος, με το οποίο παύεται η μεταφορά τρανς φυλακισμένων σε γυναικείες φυλακές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τις πρώτες κιόλας ημέρες του στον Λευκό Οίκο, έκανε πραγματικότητα όλα όσα είχε προαναγγείλει προεκλογικά, με στόχο τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, υπογράφοντας νέο διάταγμα, με το οποίο εμποδίζει ουσιαστικά τα τρανς άτομα να έχουν πρόσβαση σε χώρους που συνάδουν με την ταυτότητα φύλου τους.

Η αγωγή της τρανς κρατούμενης, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Maria Moe, κατατέθηκε σε δικαστήριο της Βοστώνης την Κυριακή 26 Ιανουαρίου από την οργάνωση GLBTQ Legal Advocates & Defenders, εκ μέρους της.

Η μήνυση αναφέρει χαρακτηριστικά πως ενώ είχε ενημερωθεί ότι μεταφέρεται από γυναικείες φυλακές, όπου βρισκόταν από τη σύλληψή της, σε ανδρικές, τελικά κρατείται σε απομόνωση και της είπαν ότι ο λόγος ήταν «το εκτελεστικό διάταγμα».

Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν, δήλωσαν ότι αν μεταφερθεί, θα διατρέχει «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο παρενόχλησης, κακοποίησης, βίας και σεξουαλικής επίθεσης». Ανησυχούν επίσης ότι η Moe θα μπορούσε να υποβληθεί σε «σωματική έρευνα από άνδρες σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

«Μπορεί να αναγκαστεί να κάνει ντουζ σε πλήρη θέα των φυλακισμένων ανδρών και αναμενόμενα θα βιώσει επιδεινούμενη δυσφορία φύλου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη, συμπεριλαμβανομένων των δραματικά αυξημένων ποσοστών αυτοκτονίας και κατάθλιψης», αναφέρεται παράλληλα.

Οι δικηγόροι της, ισχυρίστηκαν επίσης ότι οποιαδήποτε μεταφορά θα παραβίαζε την όγδοη τροπολογία του Συντάγματος, η οποία απαγορεύει τη σκληρή τιμωρία. Έχει ήδη υποστεί σημαντική δυσφορία, γεγονός που εγείρει επίσης σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευημερία της στο μέλλον», καταλήγει.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Madonna κατά Τραμπ: «Σιγά- σιγά διαλύει όλες τις ελευθερίες που έχουμε»

Διεθνή / Madonna κατά Τραμπ: «Σιγά- σιγά διαλύει όλες τις ελευθερίες που έχουμε»

Η βασίλισσα της ποπ και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, προέτρεψε τους οπαδούς της να μην το βάλουν κάτω, καταγγέλλοντας τον καταιγισμό εκτελεστικών διαταγμάτων του νέου προέδρου
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM