Τραμπ: Προσπαθούν να «κλέψουν τις εκλογές» - Το Twitter έκοψε το tweet του

Τραμπ: Προσπαθούν να «κλέψουν τις εκλογές» - Το Twitter έκοψε το tweet του Facebook Twitter
EPA
0

Αιχμές ακόμα και για νοθεία επιχείρησε να αφήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, με την ψηφιακή πλατφόρμα να κρύβει την ανάρτηση ως παραπλανητική. 

«Πάμε γερά, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν. Δεν επιτρέπεται να ρίχνουν ψήφους αφού κλείσουν οι κάλπες!». 

 

Το Twitter κάλυψε την ανάρτησή του σημειώνοντας πως «ενα μέρος ή το σύνολο του περιεχόμενου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία.»

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών εμφανίστηκε λίγα λεπτά νωρίτερα ο υποψήφιος των Δημοκρατιών Τζο Μπάιντεν που έκανε τις πρώτες δηλώσεις μετά το κλείσιμο της κάλπης.

«Νιώθουμε καλά για το σημείο που βρισκόμαστε. Είμαστε στον σωστό δρόμο για να κερδίσουμε τις εκλογές. Γνωρίζουμε ότι θα πάρει καιρό λόγο των επιστολικών ψήφων και πρέπει να κάνουμε υπομονή», δήλωσε σε συγκέντρωση των υποστηρικτών του.

«Νιώθουμε καλά, πιστεύουμε ότι ίσως έχουμε κερδίσει και την Αριζόνα, αυτό είναι πολύ σημαντικό, κερδίζουμε στη Μινεσότα, στην Τζόρτζια και, μπορεί να χρειαστεί χρόνος, αλλά όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα κερδίσουμε ούτε η Πενσυλβάνια. Δεν είναι δική μου δουλειά, ούτε του Τραμπ να πει ποιος κέρδισε τις εκλογές», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την έκκληση στους ψηφοφόρους του να κάνουν υπομονή.

Η διαδικασία αποδεικνύεται ωστόσο οριακή και χρονοβόρα καθώς πολλά θα κριθούν από τις επιστολικές ψήφους. Μέχρι στιγμής ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 223 εκλέκτορες και ακολουθεί ο Τραμπ με 174. Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για 538 μεγάλους εκλέκτορες, οι οποίοι εκλέγουν πρόεδρο. Για να εκλεγεί ένας υποψήφιος πρέπει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 270 μεγάλους εκλέκτορες.

Σε κάθε πολιτεία, ο αριθμός των μεγάλων εκλεκτόρων υπολογίζεται αθροιστικά από τον αριθμό των βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων (ανάλογα με τον πληθυσμό της πολιτείας) και τον αριθμό των Γερουσιαστών (δύο για κάθε πολιτεία).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM